Witaj Kolego!
Dam Ci sposób regeneracji gumek bez wycinania.
Na ulicy leżą często wypalone pudełka od papierosów.
W środku mają złotko, a raczej sreberko, podklejone papierem.
Podnieś je, wyrwij sreberko i sprawdż omomierzem.
Jeżeli masz omomierz z brzęczykiem (sygnałem dźwiękowym) i sreberko wykazuje przejście rzędu kilkudziesięciu omów, to znaczy, że się nadaje do regeneracji styków pilota.
Wytnij odpowiednie pola nożyczkami i naklej je na niewycięte styki pilota (gumki). Ponieważ złotko jest cienkie, więc nie musisz wycinać starych gumek, które straciły rezystancję. wystarczy nakleić sreberka.
I styki będą dobre. Na pewno.
Ostatnio kupiłem czekoladę OPTI Optymalne zakupy.
Jest to 100gram - chyba 8 czekoladek opakowanych osobno w białe pofałdowane sreberko i do naszych celów najlepsze ze wszystkich jakie spotkałem. Parametry ma świetne. Tym bardziej, że z takiej okazji można zjeść czekoladę na koszt klienta. Dobrze, że koniaku w to nie pakują. Rozejrzyj się po sklepach, a na pewno dostaniesz.
Jeżeli z tego wytniesz i podkleisz, na 100% będą styki dobre, lepsze jak fabryczne. Podklej klejem typu "Kropelka" lub "Butapren", oczywiście z czuciem.
Pozdrawiam!
A przedtem wyczyść wszystkie części pilota pod gorącą wodą, a gumy płynem do mycia naczyń i potem dokładnie wysusz, a dopiero potem klej sreberka ! Oczywiście nie myj baterii! Hej !