logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CC700 Aisan - Schemat połączeń sterownika gaźnika i problem z masą

afolek 03 Lut 2006 09:24 1401 2
REKLAMA
  • #1 2252566
    afolek
    Poziom 10  
    witam

wczoraj troszke sie pomordowalem z moim cc w garazu i sterownik jest ok, teraz mam taki problem poszuje jakis schemat polaczen tego sterownika gaźnika aisan bo mam ksiazke i wg tego schematu w punkcie 169 zbiega sie masa ze stertownika styki 1 i 13 oraz masa z czujnika temperatruy i w tym miejscu pojkazuje sie potencjał dodatni co jest troche dziwne! Czy ewentualnie moge zlikwidowac te masy i podpiąć sztuczne. Tego punktu z powodu ciasnoty nie moge znaleźć moze ktoś wie gdzie on sie znajduje, wiecej moge wytlumaczyc na gg, jesli ktos sie zna w temacie i wie o co mi biega moj nr gg 4749357
    Aha ten potencjał dodatni znajduje się tam niewiadomo skąd ponieważ wszystkie bezpieczniki sa powyciagane, wtyczki rozłączone a mimo to + nadal sie tam dostaje.

Prosze o help bo samochod przed wypadkiem mialem cacy teraz jak do dostalem od mechaników spowrotem to pożal się Panie Boże....

[/url]

Dodano po 1 [godziny] 32 [minuty]:

nieaktualne juz znalazłem

Moderowany przez kosmita:

Nie pisz tematu WIELKIMI literami -> regulamin
    Wpis dokonany w dniu: 2006-02-03 o godzinie: 11:36

• REKLAMA
  • #2 2253032
    wojtula11
    Poziom 18  
    Ocena: 22
    Witam ! Auto po wypadku . Była wyciągana skrzynia ??? Prawdopodobnie podłączyli masy od sterownika pod +12V rozrusznika . Oczko fi 8 i się kropneli . Odkręć przewody od rozrusznika i sprawdź - oczko fi 8 z trzema cieńkimi przewodami .
  • #3 2253259
    jarsaw
    Poziom 23  
    Ocena: 190
    potwierdzam slowa wojtula11 juz to kiedys tez przerabialem to bardzo czesty przypadek jak wyciagaja silnik ze podlacza punkt masowy pod rozrusznik bo ladnie tam pasuje
REKLAMA