logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam schematu do panela Pioneer deh-p545r kwestia podswiet

Norbert_lubin 04 Lut 2006 20:22 1445 2
REKLAMA
  • #1 2259442
    Norbert_lubin
    Poziom 17  
    Ocena: 55
    Witam pilnie poszukuje aplikacji do panela pioneera model w temacie napisalem chodzi mi szczegulnie ze popaliły mi sie klawisze z diodami led i chcialem je zastapic z tym ze w kolorze czerwonym diody powymienialem i czesć diod swieci a czesc nie diody na klawiszach wogle nie swieca ale sa popalone na 100% sprawdzilem moze jest metoda na zastapienie ich czyms prosze o pomoc bo juz mnie cos trafia wielka pomoca był by schemat panela ale kazda pomoc jest dla mnie bardzo cenna dziekuje i zycze miłego dnia

Panowie może nie dokładnie opisałem te diody na klawiszach część z nich nie swieciła i była popalona reszte diod ja zeszlifowałem do tego stopnia by nie swieciły porozwieralem bo jak pisałem że radio ma świecić na kolor czerwony a włączników z kolorem czerwonym nigdzie nie mogę znalezć klawisze działają ale teraz chce jakoś popodpinać te diody do miejsc gdzie sa klawisze chyba ze znacie sklep z klawiszami tyle że świecącymi na czerwono albo sposob jak w 1 klawiszy sa one podpiete troszke za wczesnie sobie je zeszlifowalem nie sprawdzając jak to szło

Post zamykam dziekuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2261008
    elek77
    Poziom 24  
    Ocena: 40
    Tzn. masz wymienione diody led i klawisze z wbudowanymi ledami?. Diody świecą ale diody w klawiszach nie? Jeśli tak to, zakładając że niczego nie uszkodziłeś, masz inny rozkład pinów w switchach. Mają one zazwyczaj 6 styków i musisz wiedzieć jak było w oryginale a jak jest w zamiennikach. Ale też pierwsze słyszę o spaleniu się switchy i do tego w takiej ilości - jeśli już padają to tylko mechanicznie(nie włączają funkcji).
  • #3 2261044
    olecki
    Poziom 27  
    Ocena: 54
    rowniez 1 slysze chyba ze Zeus tam byl...ze ledy w swiczach odlecialy...
REKLAMA