logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak nagrać DVD z 2 filmami w formacie VOB z dwóch katalogów?

bobek122 04 Lut 2006 21:35 4862 6
REKLAMA
  • #1 2259938
    bobek122
    Poziom 21  
    Ocena: 18
    jak nagrac płytke na której są 2 filmy tworzące całośc??? tj. mam 2 filmy divx skonwertowane na format dvd(vob) i 2 rózne katalogi :

dvd_0
    dvd_1

w nich jest:
    audio_ts
    video_ts

audio_ts jest pusty
    video_ts :

video_ts.bup
    vts_01_0.bup
    vts_01_1.vob
    video_ts.ifo
    vts_01_0.ifo
    vts_01_2.vob

oba filmy czesc 1 i czesc 2 maja takie same pliki i sęk w tym abym mógł sobie odtworzyc 2 czy jak nagram te 2 foldery to bedzie taka mozliwosc???
  • REKLAMA
  • #2 2260638
    ping
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Witam !!!
    Jeżeli chcesz nagrać dwupłytowego Divixa przekonwertowanego do formatu dvd na płycie dvd jako film w jednym kawałku lub 2-3 różne filmy na płycie dvd to polecam darmowy programik shrink.
    Jest w wersji PL a opis w googlach
    http://www.programosy.pl/index.php?s=prog&id=937
  • REKLAMA
  • #3 2260719
    Tomek8989
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam, ja polecam program VSO DivxToDVD, jest bardzo prosty w obsludze i funkcyjny!

Jezeli nagrasz tak jak wyzej:
    audio_ts
    video_ts,
    np w nero to drugi film bedziesz mogl obejrzec np wciskajac na pilocie przycisk next :D

pozdrawiam!!!
  • REKLAMA
  • #5 2260966
    ness
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    Witaj, wszystko łatwo i wygodnie zrobisz w Nero Vison Express.
    pozdrawiam.
  • #6 2299877
    Brick_G
    Poziom 28  
    Ocena: 30
    Najprostszy jest DVD Shrink i opcja Reauthor - przegladasz w poszukiwaniu pierwszego filmu - przeciagasz do kompilacji, pozniej drugiego - rowniez przeciagasz. Dajesz Backup - i to tyle w tym temacie.

Z tym ze nie bedziesz mial menu - jesli chcesz menu miec - uzyj programu do authornigu dvd.
  • REKLAMA
  • #7 2301380
    Andrew147
    Poziom 15  
    Ja osobiście najpierw używałem VirtualDubMod do połączenia plików divx a następnie dokonałęm kodowania - zależy:
    a) jeśli film jest natywnie w AC3 to tylko go kodowałem w Mainconcept MPEG Encoder i wyekstrachowałem dźwięk z pliku VirtualDubem a potem robiłem authoring w tmpgenc i wypalałem w nero
    b) jeśli film jest z mp3 to po prostu używam nero Vision Express - od razu zrbię na nim authoring i kodowanie do DD5.1:) i mogęjednocześnie wypalać i
    kodować - tzw Burn At Once:) bardzo dobry program

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada dwa filmy w formacie DVD (VOB) w dwóch oddzielnych katalogach (dvd_0 i dvd_1), każdy zawierający foldery AUDIO_TS (pusty) i VIDEO_TS z plikami VOB, IFO i BUP. Pyta, jak nagrać płytę DVD z dwoma filmami tworzącymi całość, aby można było je odtwarzać jako osobne części. W odpowiedziach polecono kilka programów do nagrywania i authoringu DVD: DVD Shrink (z funkcją Reauthor do łączenia filmów bez menu), VSO DivxToDVD (prosty w obsłudze, umożliwia dodanie napisów), Nero Vision Express (do authoringu i nagrywania, obsługuje kodowanie i Burn At Once), a także TMPGEnc i VirtualDubMod do łączenia i kodowania plików. Nagranie dwóch folderów AUDIO_TS i VIDEO_TS na płytę DVD w Nero pozwala na odtwarzanie kolejnych filmów za pomocą przycisku "next" na pilocie. Jeśli użytkownik chce mieć menu DVD, konieczne jest użycie programu do authoringu DVD.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA