logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE K700i biały ekran - jak sprawdzić CID i wgrać nowy soft?

edzo1234 06 Lut 2006 15:54 2737 10
REKLAMA
  • #1 2267581
    edzo1234
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Witam mam K700i i jak wlaczam go to pokazuje sie bialy ekram chcialem wgrac nosy soft bo telefon nie upadl ale nie wiem jaki mam CID a "Sony Ericsson Remote Unlocker" nie reaguje wogle zeby szczytac CID i znalazlem tylko CID 29 i nie wiem czy go wgrywac bo slyszalem ze nie mozna wgrac nizszej wersji mam kabelek pod coma przerobiony co mi radzicie!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2267654
    1Paluch1
    Poziom 20  
    Ocena: 10
    Wymiana softu powinna pomóc.
  • REKLAMA
  • #4 2267655
    edzo1234
    Poziom 15  
    czytalem juz
    interesuje mnie tez sciagniece najnowszej wersji oprogramowania prosze o napisanie gdzie moge znalesc lub podanie linka
  • #6 2267899
    edzo1234
    Poziom 15  
    juz czytalem i nic tam nie pisze o moim problemie!!!
  • Pomocny post
    #7 2267910
    1Paluch1
    Poziom 20  
    A wogle wymieniałeś softa na inny ???

Jeśłi nic to zagadaj do mnie na GG lub na maila paluch2(_at_)o2.pl
    około godzinie 22:15 to ci POMOGĘ i powiem jak go sflashować .

Masz jakieś program do wgrania FLASHY ???

Mam kikla linków to napisze ci tu jak tylko wróce do domu !!!

POZDRAWIAM
  • #8 2267932
    edzo1234
    Poziom 15  
    Wgralem CID 29 main i FS i telefon sie wlaczyl tylko jak wlazylem karte pisze cos takiego:

Blad sieci! skontaktuj sie z operatorem!

Dodano po 2 [minuty]:

Telefon mial sciagnietego simlocka ale probowale sciagnac jeszcze raz tylko wywalilo cos takiego

Bypass boot authority
    Phone OTP CID: 29
    Load data to phone
    Clear all SP locks
    ERROR: 300203

Uzywam
    SEMCtoll 2.2

Dodano po 5 [minuty]:

SEMCtoll 3.3 sciaglem simlocka ale nic nie pomoglo nadal to samo

"Blad konfiguracji . Skontaktuj sie z operatorem sieci lub z centrum uslug"
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #9 2267963
    1Paluch1
    Poziom 20  
    To jak masz FLASH ARAL czy cos takiego to zaznacz tylko opcje COMPLET PHONE czy cos takiego i kliknij JOBS jak nic nie pójdzie to jak wróce do domu to przez GG pomogę ci !!

Bo nie mam teraz tego programu i nie widzę ale cos takiego było tam i spróbuj to zrobic jak nie to flashowanko od początku
    Ja swojego flashowałem kilka razy i poszło spoko .
    Jak ci sienie zalał ani nie upadł to musi iść !!
  • #10 2268069
    edzo1234
    Poziom 15  
    dalem "COMPLET PHONE" to wywalilo mi error(jakis tam ) ale przy ostanietniej czesci chyba SFA i telefon sie wogole nie wlacza nic nawet na klawisz juz nie reaguje nie wiem jak bylo z bateria bo nie wyswietlalo jej stanu

moje gg:7097422
  • #11 2268241
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Wgraj jeszcze raz FS i odrazu zanacz opcję complet phone after flash i powinno być OK.
    pozdr

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz Sony Ericsson K700i zgłasza problem z białym ekranem po włączeniu telefonu. Próbuje wgrać nowy soft, jednak nie zna aktualnego CID urządzenia, a program "Sony Ericsson Remote Unlocker" nie odczytuje CID. Po wgraniu CID 29 i plików main oraz FS telefon uruchamia się, lecz pojawia się błąd sieci i komunikat o konieczności kontaktu z operatorem. Próby usunięcia simlocka za pomocą SEMCtoll 2.2 i 3.3 nie przynoszą efektu, pojawia się błąd 300203 oraz komunikat o błędzie konfiguracji. Zalecane jest wgranie softu z opcją "Complete Phone" w programie do flashowania (np. FLASH ARAL), co może rozwiązać problem. W przypadku błędów podczas flashowania sugerowane jest powtórzenie procesu, wgrywając ponownie plik FS i zaznaczając opcję "Complete Phone after flash". Wskazano również fora i linki z instrukcjami oraz możliwość uzyskania pomocy przez komunikatory.
REKLAMA