Zdecydowanie polecam Sony-Ericssona k800i aparat 3.2 Mpix ale robi śliczne zdjęcia chyba dzięki swojej lampie błyskowej która tak daje po oczach że.... <szok>
k800i nie robi rewelacyjnych zdjec... na komputerze to porazka.. Polecam 6500slide tez ma 3.2mpx ale optyke carl zeissa i robi o wiele lepsze for niż k800i, jedyny minus to ze ma zwykla lampe diodowa a nie xenonowa jak w k800i
przy dobrym oświetleniu każdy z telefonów od 2 megapikseli robi ładne zdjęcia , gorzej juz w kiedy jest robi się ciemniej wtedy wychodzą wady.
Najlepsze zdjęcia robiłem Nokią N95 , Sony ericsson k750i też najgorszych nie robił
Polecam LG z aparatami 5mpx i lepszymi
Ja używam LG KC550 - zdjęcia wychodzą jak z aparatu cyfrowego (5mpx) - nawet mój 5-cio letni synek nie ma problemu żeby zrobić nim "ładne" zdjęcia.
c905 ma wprowadzona matryce sony exmor- dokladnie ta sama ktorą można spotkać w kompaktach cyber-shot. Z testów przeprowadzonych na gsm arena wynika jednoznacznie ze c905 jest obecnie najlepszy i jakością fotek nie odbiega od zwykłej cyfrówki. Co do optyki carl zeiss w telefonie to jest zwykłą ściemą, taki chwyt marketingowy i każdy fachowiec powie że z carl zeissem ta optyka nie ma za wiele wspólnego
Sry że odświeżam ale to aż razi w oczy. Miałem te dwa telefony w rękach i co do jakości zdjęć nawet nie ma co porównywać d900i do k800i... SE ma o wiele lepszą optykę, różne tryby i scenerie robienia zdjęć które jeszcze bardziej poprawiają jakość. W d900i nawet nie ma trybu makro... No i lampa błyskowa w k800i to ksenon i bardzo dobrze doświetla zdjęcia w ciemności, a w szajsungu to co to jest? dioda flux
Przepraszam za odkopanie tematu ale mam pytanie a nie chcę zakładac nowego, zbędnego tematu. Otóż jaki sony ericsson robi lepsze zdjecia od k800i i posiada xenona jak k800i, ponieważ ten model robi naprawdę ładne zdjęcia ale przydało by się coś lepszego:P
Chodzi mi o to żeby robił takie ładne zdjęcia w nocy jak i w dzień
N dużą poprawe nielicz w żadnym modelu, K800 miał naprawde wysmienitą matryce, nowsze modele mogą robić zdjęcia w wyższej rozdzielczości i to głównie ich przewaga. polecam C901 lub C905, ich cena jest w miare przystepna bo imho Satio jest jeszcze zdecydowanie za drogi.
jeżeli chodzi o telefonu to niestety te bez lampy ksenonowej trochę marnie wypadają, z faktu, że większość czasu nie ma dostatecznie dobrego światła. Z telefonów, które miałem to chyba n82. Chociaż w dzień innova8 robiła lepsze fotki. Pozdrawiam.
Koledzy, telefon jak podaje wikipedia tutaj służy przede wszystkim do prowadzenia rozmów ewentualnie do przesyłania informacji w postaci tekstu.
Jeśli chcesz robić dobre zdjęcia, to kup sobie dobry aparat fotograficzny cyfrowy, np. jakąś lustrzankę a nie telefon. Co z tego że aparat w telefonie ma ileś tam mpx? W dobrym aparacie fotograficznym najważniejsza jest optyka. A optyka musi mieć swoje wymiary i nie da się do małego telefonu wcisnąć dobrej dużej optyki.
P.S. Niedługo będziecie chcieli żeby za pomocą telefonu komórkowego np. pizze odgrzać lub okno umyć albo żeby telefon psa wyprowadził.
Kolego, jeżeli dam za telefon około 1000zł to wymagam od niego żeby robił więcej rzeczy niż tylko dzwonił bo do dzwonienia to mogę sobie kupic coś za 30 zł
Jak masz 1000 to kupuj satio, używam od stycznia, zero problemów, nic się nie wiesza, nie restartuje, jeden z lepszych se po K800i, zdjęcia naprawdę dobre.
✨ Dyskusja dotyczy wyboru telefonu z najlepszym aparatem do robienia ładnych zdjęć. Uczestnicy podkreślają, że jakość zdjęć zależy od matrycy (zalecane minimum 2 MPx), optyki, obecności autofokusa oraz lampy błyskowej (najlepiej ksenonowej). Najczęściej polecanymi modelami są Sony Ericsson K750i i jego warianty (W800i, K800i, K850i, C905), Nokia N70, N80, N90, N95, N82, 6280, 6500 slide, a także Samsung D600, G800, U900 oraz Motorola V635 i V6max. Wskazuje się, że telefony z matrycą 3 MPx i więcej oferują lepszą jakość zdjęć, jednak nawet najlepsze telefony nie zastąpią pełnoprawnego aparatu cyfrowego ze względu na ograniczenia optyki i rozmiaru matrycy. Wiele opinii podkreśla, że zoom cyfrowy pogarsza jakość zdjęć. Wśród telefonów z dobrym aparatem wymienia się także Sharp 903 i LG KC550. Dyskusja zawiera także uwagi o wadach niektórych modeli (np. awaryjność K850i) oraz o różnicach w jakości zdjęć w zależności od warunków oświetleniowych. Użytkownicy rekomendują wybór telefonu z autofokusem, lampą ksenonową i matrycą co najmniej 2 MPx, a także zwracają uwagę na pojemność pamięci i możliwość rozszerzenia jej kartami pamięci. Podsumowując, najczęściej polecanym modelem do fotografii mobilnej jest Sony Ericsson K750i, a w wyższej klasie Nokia N95 i Sony Ericsson C905. Wygenerowane przez model językowy.