logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aktualizacja oprogramowania w odtwarzaczu MP3 512 MB - brak wykrycia urządzenia

V-brake 09 Lut 2006 21:18 2834 7
REKLAMA
  • #1 2282214
    V-brake
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Mam mp3 512 mb „no name” na podzespołach samsung-a stało się mu coś mianowicie po wgraniu mp3 na pamięć odtwarzacza nie mogę ich odsłuchać to raz a dwa to napisy są po chińsku choć przedtem były po angielsku gdy zmienię język z powrotem na angielski to po wyłączeniu a następie włączeniu jest dalej chiński co do softu zdobyłem parę a i nawet program aż 3 wersje do update teraz mam zainstalowaną 1,0 problem tkwi w tym że Windows XP wykrywa go jako dysk (pen driver), ale ten program nie chce ruszyć wyskakuje ERROR Device not detected! Próbowałem już z HOLDEM w mp3 i z kierowaniem w lewo jojstika

Naprawdę bardzo mocno dziękuję za jakąkolwiek pomoc
    Załączniki:
    • Aktualizacja oprogramowania w odtwarzaczu MP3 512 MB - brak wykrycia urządzenia pro.JPG (9.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2282235
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 469
    Tu jest wiele informacji : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic274200.html
    Mi one pomogły :D

Zależnie od chipa na którym jest sprzęt zbudowany zwieramy odpowiednie nóżki , dużo informacji jest również na http://www.s1mp3.org/

Wszystko jest opisane w powyższych linkach , dużo czytania , ale warto przeczytać dokładnie (zrobić notatki) i do dzieła . Raczej nie obędzie się bez rozbierania playera i szukania w internecie odpowiedniego softu . Szansa na reanimację sprzętu jest duża , więc chyba warto . Trzeba jednak się troszkę wysilić .
    Powodzenia :D
  • REKLAMA
  • #3 2282262
    V-brake
    Poziom 13  
    wiem że tam jest wiele ale o co chodzi z tym zwarciem nóżek czy jakoś tak nie pamiętam jak to tam było napisane.... :|

coś takiego jak restart

pozd.

Dodano po 1 [godziny] 36 [minuty]:

ale puki co i tak niemoge sobie poradzić co mam odinstlowąc z kompa bo XP wszystko sam robi ;/ a moze zainstlować win 98 ???????:////////// proszę pomóżcie
    pozdrawiam dobrejnocki
  • #4 2284258
    V-brake
    Poziom 13  
    a może ktoś mi wytłumaczy DUŻYYMI LITERAMI jak zrobićżeby niebyło tego ERROR Device not detected
    proszę cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Dodano po 2 [minuty]:

Oddam swoje wszystkie punkty niezleży mi na nich tak jak na życiu mp3 playera

Dodano po 4 [godziny] 26 [minuty]:

no piwo postawie!! tylko pomocy
  • REKLAMA
  • #5 2285982
    wibi
    Poziom 21  
    Ocena: 80
    Mnie trafił się playerek który miał uszkodzony kwarc i też nie był wykrywany przez XPka,był po prostu martwy.Gdy juz nie wiedziałem co zrobić spróbowałem wymienić kwarc (24Mhz).Playerek natychmiast ożył i gra do tej pory.Playerek był na kości Sigmatela.
  • REKLAMA
  • #6 2286281
    V-brake
    Poziom 13  
    To może być myśl :]] moja pamięć to SIGAMETAL STMP3502 L100-TA4 U00183 04447 spisana całość ile kosztowała cię wymiana tego kwarcu ??

Dziękuję za coraz to bardziej cenniejsze informacje

Dodano po 15 [minuty]:

Sorry za głupie pytanie kwarc na allegro za kosztuje 1,30 no ale mówisz że to może go ożywić spróbuję w poniedziałek pojadę do magserv-u to napiszę czy coś pomogło

pozdro
  • #7 2286914
    bc108
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    witaa sprobuj tego przycisnac play na wyjetej bateri i caly czas trzymajac play wsadzic do usb potrzymaj tak jeszcze ok 10 s.......i zobacz czy zpstanie wykryte urzadzenie player recovery device
  • #8 2287839
    V-brake
    Poziom 13  
    też nic :(((((((( ktoś powiedział mi że potrzebuje mp3 tool ma może ktoś ten program byłbym zobowiązany

pozdr.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada odtwarzacz MP3 o pojemności 512 MB, oparty na podzespołach Samsunga, który po wgraniu plików MP3 nie odtwarza ich poprawnie, a interfejs językowy zmienia się na chiński i nie da się go trwale przełączyć na angielski. Windows XP wykrywa urządzenie jako dysk USB (pen drive), jednak dedykowane oprogramowanie do aktualizacji firmware zgłasza błąd "ERROR Device not detected". W dyskusji zasugerowano konieczność rozebrania urządzenia i znalezienia odpowiedniego softu, a także możliwość wykonania "zwarcia nóżek" na chipie w celu resetu. Pojawiła się też hipoteza uszkodzenia kwarcu (24 MHz), co może powodować brak wykrycia urządzenia przez system. Wymiana kwarcu na nowy (koszt około 1,30 zł) w podobnym modelu na kości Sigmatel STMP3502 przywróciła funkcjonalność. Zaproponowano również metodę resetu sprzętowego polegającą na przytrzymaniu przycisku play podczas podłączania do USB bez baterii, co może wywołać tryb recovery. Użytkownik poszukuje także narzędzia MP3 Tool do aktualizacji firmware. Wskazano przydatne źródła informacji i fora, takie jak elektroda.pl i s1mp3.org, gdzie opisane są szczegóły dotyczące chipów i procedur serwisowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA