logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Olej rzepakowy jako paliwo do diesla, możliwe konsekwencje

tajnygelo 11 Lut 2006 19:04 3704 3
  • #1 2290346
    tajnygelo
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    a co panowie powiecie na olej mineralny rzepakowy np z biedronki w dieslu znajomego asterka jeździ na tym bez większych problemów tylko że na zime leje juz ropre bo troszeczke gestnieje za bardzo albo miesza 50%-50% heheh ciekawi mnie jak analizatory spalin reagują na takie paliwo hehe bo pachnie plackami po odpaleniu :) jaka jest wasza opinia na ten temat ???
  • #3 2294831
    tajnygelo
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    własnie znajomemu przestał palić ten samochodzik czyli astra 1.7 D 93rok jak sądzicie czy mogło to być spowodowane tym że jeździł na oleju rzepakowym hehe z supermarketu a może to coś z elektroniką albo z elektryka w tym aucie pasek sprawdzony świece sprawdzone i nie pali:( wyraźcie swoja opinie czy olej roślinny może zaszkodzić silnikowi lub elektronice :)z tego co wiem na zachodzie jest to juz dosyć czesto stosowane paliwo do diesli tylko trzeba zastosować jakis podgrzewacz paliwa i prawdopodobnie jest on elektryczny może ktoś widział cos takiego to mógłby sie podzielić gdzie on jest umiejscowiony itp:) musiałem zmienić formę pytania bo elektrit sie mnie czepił że nic nie było związane z elektronika to teraz może sam wyrazi jakąś opinie pozdrawiam :)
  • #4 2294862
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA