logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć zewnętrzne źródło audio do Sony XR5890R?

Festo 16 Lut 2006 13:34 1230 2
REKLAMA
  • #1 2309683
    Festo
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam, juz od dluzszego czasu chodzi mi po glowie sprawa podlaczenia zewnetrznego zrodla muzyczki czyli jakis odtwarzacz mp3 lub zmieniareczka. Radyjko nabyłem w spadku wraz z nowym autem jednak nie widze by mialo wyjscie na zmieniareczke etc.

Wiec moje pytanie brzmi czy da rade jakims sposobem sie gdzieś wpiąć wlutować by zrobić takowe wjescie line in ???

Pozdr.
  • REKLAMA
  • #2 2309909
    ducker1
    Poziom 26  
    Ocena: 83
    Teoretycznie to by się dało zrobić. Kiedyś robiłem coś takiego kumplowi w wieży ale z tego co wiem to w radiu to podobnie wygląda.
    1. Musisz znaleść scalaka który służy do przełanczania między radio i CD
    2. Musisz się dowiedzieć która nóżka do czego służy ( polecam http://www.elenota.pl/ )
    3. jak już będziesz wiedział które nóżki to wejścia to poprostu przecinaż te ścieżki (najlepiej te do radia) i wkładasz jakiś przełoncznik 2kanałowy 2 pozycyjny tak jak na rysunku.

Na rysunku oznaczenia 1 to Masa , 2 i 3 to wejścia układu do przełanczania (L i R)

żeby to działało to radio musi być włonczone i ustawione na jakąś stacje żeby
    myślało że odbiera sobie zetke a ty mu podajesz inny sygnał ze swojego wejścia.

Nie gwarantuje że zadziała ale bardzo możliwe że może. Poczekaj na opinie innych elektrodowiczów. :D
    Załączniki:
    • Jak podłączyć zewnętrzne źródło audio do Sony XR5890R? Schemat.JPG (16.9 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 2309951
    Festo
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Hmm sprytne ale czy nie jest zbyt ryzykowne ??? Szczerze wolalbym wyprobowany sposob. Ale rowiązanie warte uwagi.

Pozdr
REKLAMA