logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Becker Traffic Pro a impulsator na linke predkosciomierza

mattski 16 Lut 2006 16:15 2441 2
  • #1 2310357
    mattski
    Poziom 1  
    Witam, zamontowalem Beckera Traffic Pro do starej terenowki, ktora nie posiada zadnego czujnika GAL. W instrukcji instalacyjnej napisano, ze w takim przypadku nalezy uzyc impulsator VDO numer 2152.30300000. Niestety nie bylem w stanie znalezc tego urzadzenia. Odwiedzilem wiec warsztat TAXI gdzie zaproponowano mi impulsator od taksometru za 150 PLN. Powiedziano mi tez, ze cudo to dziala na 6V. Moje pytania:
    - czy moge podlaczyc 12V do impulsatora TAXI
    - Becker podaje jako minimalne wymagania sygnalu: 0Hz-4kHz square-wave signal, Low level <1,5V, High level 5V-16V czy impulsator TAXI spelni te wymagania
    - czy podlaczajac do impulsatora TAXI +12V i podajac z niego sygnal do pinu GAL w Beckerze nie uszkodze radia?
    - czy sa inne lepsze patenty niz w/w?

Z gory dziekuje za wszelka pomoc. Pozdr, maciek
  • #2 2311737
    sq6ade
    Poziom 40  
    Ocena: 284
    Z kolegą w Lanosie w mechaniźmie prędkościomierza zamontowałem switch hallotronowy obok wirującego magnesu wprawiającego wskazówke wskaźnika w ruch. Spisywało się ok.
  • #3 2336974
    Łysy666
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam.
    polecam Ci odwiedzić jakiś lepszy szrot i kupić czujnik prędkości od Poloneza Caro lub Opla(ten sam), przykręcić go przy skrzyni biegów, a do niego dopiero linkę.
    kolory kabli się zgadzają z instrukcją montażu Beckera:
    brązowy- do masy,
    czarny- zasilanie,
    niebieski z czerwonym prążkiem- impuls do nawi. do 1 pinu w sekcji zasilającej.
    rada sprawdzona i działa świetnie z Beckerem Traffic Pro.
    Pozdrawiam Łysy666.
REKLAMA