tomj7 napisał: Przerabiałem ten temat i udało mi sie rozblokować PAP2 w wersji 3.1.9
Żaden reset visba3 nie pomoże.
Nie ma możliwości podpięcia JTAG-a.
Można wylutować flash i go zaprogramować, jeżeli znacie mape pamięci.
Można zapuścić łamacza haseł HTTP - ale to potrwa wieki świetlne - hasło jest bardzo długie.
Jeszcze jedna możliwość, ale...
To zależy jaką macie wersje oprogramowania i czy PAP2 jest skonfigurowany aby automatycznie pobierał konfigurację i oprogramowanie. I nie można go podłączać do sieci, aby je zaktualizował.
Chodzi o to aby sprawdzić snifferem, gdzie chce się łączyć PAP2 po włączeniu zasilania, podszyć się pod serwer TFTP, wrzucić starsze oprogramowanie i plik konfiguracyjny. Wówczas można wydobyć dłuuuugi klucz którym można zdekodować orginalną konfigurację lub wyłączyć opcję provisioning.
Dopiero wówczas można podłączyć PAP2 do sieci.
czyli VuckFonage będzie działał na PAP2.
a czy ten program będzie działał takze na Linksys RT31P2 Firmware Version 1.27.01 Voice Version 2.0.13 ?
oto tłumaczenie z tego programu:
Wprowadzając VuckFonage 1.0.0 Wypuszczenia!
Co to robi?
1) Pobierania kodowały pliki konfiguracyjne od Gospodarza TFTP i deszyfruje te pliki (pod warunkiem ważny passphrase utajniania został dostarczony).
2) Sklepy "opisuje" ustawień konfiguracji i ich poszczególnego "ostatniego otrzymanego" i "ostatni deszyfrował" pliki konfiguracyjne. (To jest polecone, że profile być nazywane bazowany na Adresie MAC szczególnego profilu).
3) pobieranie / funkcjonalność deszyfracji powyższa jest już wykonalne przez strona trzecia programuje: klient TFTP i swobodnie uchwytny (rozkaz - liniowy uprawiony) pożytki OpenSSL. VuckFonage zaledwie dostarcza interfejsu Windows łatwych w użyciu zbiegającego zarówno tych funkcji (i dołączając profile). To powiedziało...
*** Użyj tego oprogramowania na własne ryzyko!!! ***
Instalacja / Struktura:
1) Ten program jest napisany w Microsoft .NET (under . Struktura NET 1.1). W ten sposób, zapewnij, że masz MS .Struktura NET v1.1 zainstalował na twoim komputerze. Jakiś w OS Windows / uchwytny .Struktura NET powinna być w stanie, by przeprowadzać ten program. (To szczęśliwie zostało przetestowane pod XP Windows & Windows 2003).
http://www.microsoft.com/downloads/thankyou.a...589-4842-8157-034D1E7CF3A3&displayLang=en
2) Rozepnij przymocowany plik, biegnij "Struktura.wykonywalny" program i pójdź za zachętami.
Kiedy podpowiedziany, czy program powinien zostać zainstalowany dla "Tylko Mnie" albo "Każdy," to jest polecone, by wybrać "Każdy."{ .Czarodziej Instalacji NET nie uiszcza tę selekcję do "Tylko Mnie").
3) Gdy program został zainstalowany, ikona będzie umieszczona na Pulpicie i folderze VuckFonage (w / zrzeszyły się ikony) będzie utworzony pod "Wszystkie Programy" menu. Czuć się swobodnie , by usunąć oba komplet ikon, które nie chcesz.
4) Przejrzyj dokumentację VuckFonage. Skrót do dokumentacji (w Adobe PDF formacie ale w / ogólna ikona) ukażą się w "Wszystkie Programy \ VuckFonage" folder.
Przeprowadź program i uciesz się!
Zauważ: Dostępy VuckFonage internet (i.e. to wykonuje spójność wklęsłości UDP). Oprogramowanie Firewall biegnące dalej twój komputer prawdopodobnie zaalarmuje ciebie, że VuckFonage próbuje uzyskać dostęp do internet (albo po prostu zablokują program od robienia tak). Jeżeli będziesz chciał, by program pracował w pełni, będziesz potrzebował skonfigurować twojego Firewall Oprogramowanie, by pozwolić to dostęp internetu. (To może wykonać spójność UDP na jakimś porcie, który wybierasz, więc to zależy od ciebie, by woleć, które porty pozwolić przez twojego Firewall).
Jeżeli tylko jesteś zainteresowanie utrzymywaniem profilów wartości konfiguracji (i.e. MAC Adres + wartości GPP_K) w / och odpowiedni odległy kodowany / deszyfrowany pliki konfiguracyjne nasadki, czuć się swobodnie, by zablokować dostęp internetu do programu.
Odpowiedzi do pytań możesz mieć:
Q1: Wykańcza tę pomoc programu otwierając nasadkę, która nigdy nie została otworzona?
==========================================
A1: NO!!! Ten program jest tylko przydatny dla tego who've już przeszłych przez otwierający proces ich nasadek.
Q2: Jak dużo ten koszt oprogramowania robi?
A2: Gdzieś pośrodku $ 0.00 i $ FREE.
Q3: Dlaczego nie pre - zaludnij ustawienia serwera TFTP XYZ Dostarczyciela w "< Konfiguracja Zaniedbania >" profil, który zawarł w / oprogramowanie?
A3: Ten program jest celowo "ogólny" w naturze, tak jak do nie mieć na celu każdego dostarczyciel. To może zostać skonfigurowane, by pobrać jakiś plik jakiegoś serwera TFTP. To jednakże jest włączone bieg do dostarczycieli, którzy kodować ich pliki TFTP. Ponadto, ty użytkownik programu może uaktualnić twojego "< Konfiguracja Zaniedbania >" profil, by zawrzeć jakikolwiek domyślny serwer TFTP, który chcesz.
Q4: Jak wiem, że ten program jest USE TO SAFE (i.e., że to jest nie spyware, scumware, adware, etc.)?
A4: Ten program został napisany, by pomóc społeczności użytkownika, nie śrubować tego. Do i, chyba, że kod źródłowy zostaje wypuszczony, mogę tylko zaoferować tobie moje słowo, że ten program nie zawiera żadnego spyware, scumware, adware, etc. To powiedziało, jeżeli jesteś zupełnie dotyczony o tym podaniu i / albo moja integralność, albo nie przeprowadzać programu albo przeprowadzać tego w próbnym środowisku ( takie jak Wirtualny PC). Jak dobrze pójdzie te, które Ocena dobra Przetestowała, ten program wydzwoni w, na czy oprogramowanie jest "bezpieczny."
Q5: Czy kod źródłowy zostanie wypuszczony?
A5: Większość kodu dla tego oprogramowania jest skomentowana. Jeżeli / kiedy zabieram się do komentowania tego; Rozważę wypuszczanie źródła. Do tego czasu , to pozostanie zamkniętym źródłem.
Proszę użyj tej nitki, by dyskutować jakieś pluskwy / zagadnienia z programem
Proszę NOT DO używa tej nitki, by spytać pytania dalej jak otworzyć szczególną nasadkę. Inne odpowiedniejsze nitki istnieją dla tego.
Rizzo