logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odblokowanie Linksys PAP2T z blokadą Tlenofon - brak uprawnień w kroku 7

nonameuser 18 Paź 2007 22:55 13294 14
REKLAMA
  • #1 4391861
    nonameuser
    Poziom 2  
    Czy komukolwiek udało się odblokować bramkę Linksys PAP2T sprzedawaną z blokadą na tlenofon?

Używałem sposobu opisanego na http://www.kwaves.com/linksys/index_a.htm ale niestety nie działa.
    W kroku 7 wyświetla się komunikat, że nie mam uprawnień do oglądania tej strony.

Czy ktokolwiek może pomóc?
  • REKLAMA
  • #2 4391965
    APISS
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Próbowałeś reset do ustawień fabrycznych
    Jeżeli nie pomożę
    jedyny sposób to zaprogramowanie na nowo kości wsadem z bramki niezablokowanej po uprzedniej modyfikacji wartości MAC i serial number. Niestety trzeba najpierw kość wylutować, a potem wlutować.

Firmware jest w kości MX29LV160, jest ona od spodu płytki.
    ---Powodzenia---
    Bardzo dobra bramka którą bardzo tanio kupiłeś bo jest z Tlenofonem

Oczywiście wszystko tu zamieszczone zostało w celach edukacyjnych! :wink:
  • #3 4392348
    nonameuser
    Poziom 2  
    No niestety reset taki nic nie pomaga... Nie mam możliwości nawet upgrade'u ustawień. Czy znasz (znacie) jakiś sposób bezinwazyjny?
  • REKLAMA
  • #4 4395318
    APISS
    Poziom 16  
    APISS napisał:
    Próbowałeś reset do ustawień fabrycznych
    Jeżeli nie pomożę
    jedyny sposób to zaprogramowanie na nowo kości wsadem z bramki niezablokowanej po uprzedniej modyfikacji wartości MAC i serial number. Niestety trzeba najpierw kość wylutować, a potem wlutować.

Firmware jest w kości MX29LV160, jest ona od spodu płytki.
    ---Powodzenia---
    Bardzo dobra bramka którą bardzo tanio kupiłeś bo jest z Tlenofonem

Oczywiście wszystko tu zamieszczone zostało w celach edukacyjnych! :wink:

Chcę Tobie pomóc
    Ta branka jest dobra i bardzo dobrze zabezpieczona
    Nie ma innej możliwości poza tą co podałem
    Dziś to już nie opłacalne,bramki Linksysa nie zablokowane są dość tanie
    --Pozdrawiam--
    P.s...no..ale może ktoś jest lepszy...czekam z zainteresoweniem
  • #5 4426687
    sq3hta
    Poziom 18  
    Ocena: 29
    Dla ułatwienia podam Ci jak jest w mojej bramce po analizie zaczytanego flasha:
    PAP2T firmware 5.1.5

Adresy

MAC: $1F0000-$1F0005 HEX
    $1F0529-$1F0535 TEXT

S/N: $1F0020-$1F002B
    $1F0516-$1F0521
    $1F0547-$1F0552

i na dzień dzisiejszy tylko zewnętrzny programator
  • #6 4489703
    APISS
    Poziom 16  
    nonameuser
    znalazłeś jakiś inny sposób bo ja dalej robię po staremu z wylutowaniem kości
  • #7 4490113
    sq3hta
    Poziom 18  
    Ocena: 29
    nie ma innego sposobu jak zewnętrzny programator
  • #8 5322712
    karafior
    Poziom 11  
    Czy możecie napisać dokładnie jaka to kość? Znalazłem w sieci datasheet dla kości MX29LV160T/B oraz MX29LV160AT/AB ale wygląda na to że występują w trzech wariantach - 40 pinowy, 48 pinowy oraz 48 kulkowy (BGA?).
  • #9 5323019
    jasek2
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    A czy tlenofon jest na prawdę tak słaby?
  • REKLAMA
  • #10 5329237
    karafior
    Poziom 11  
    Może i nie jest słaby, ale ogrom ludzi korzystających przykładowo ze Skype raczej stawia go w niekorzystnym świetle. A przyszłościowo myśląc otwarte rozwiązania i tak wyprą jedno jak i drugie.

Natomiast tu głównie chodzi o tani zamiennik dla telefonu skype'owego. Jeśli można to nabyć niewielkim kosztem i poświęcając odrobinę czasu to czemu nie?
  • REKLAMA
  • #11 5329254
    mpn103
    Poziom 34  
    Ocena: 87
    Próbowałeś to robić np. w Firefoxie bądź innej przeglądarce oprócz IE?
  • #12 5330875
    karafior
    Poziom 11  
    Że tak skromnie zapytam co powyższa wypowiedź ma wspólnego z tematem?
  • #13 5601786
    kokoszka
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    pytanko skad mozna pobrac program do linksysa? (ten odblokowany) - żeby zrobić wsad do tego Tlenofona?
    Nie wiem czy dobrze mysle ... wylutuje kostke -> wsadzam do programatora -> wrzucam program odblokowany -> wkladam do urządzonka ... i powinno hulać?
  • #14 6296574
    diodak_
    Poziom 15  
    Witam ,
    Posiadam bramkę PAP2t zablokowaną na tlenofon,
    Chciałbym jej użyć w tlenofonie ale niestety nie posiadam hasła które podobno dostaje się przy kupnie bramki(czarna koperta).
    Czy jest jakaś mozliwość odzyskania tego hasła?
  • #15 6685970
    Herk
    Poziom 12  
    Hasła do bramki możesz odzyskać przez operatora - Infolinia: 022 3982222 (7:00 - 23:00, pon. - pt.).

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy odblokowania bramki VoIP Linksys PAP2T, która jest fabrycznie zablokowana na operatora Tlenofon. Próby zastosowania metody opisanej na stronie kwaves.com kończą się niepowodzeniem, ponieważ w kroku 7 pojawia się komunikat o braku uprawnień do dostępu. Jedyną skuteczną metodą jest fizyczne wylutowanie kości pamięci flash MX29LV160 z płytki, modyfikacja jej zawartości (wsad) z uwzględnieniem zmiany adresu MAC i numeru seryjnego, a następnie ponowne wlutowanie. Firmware bramki to wersja 5.1.5, a dane takie jak MAC i S/N znajdują się pod określonymi adresami w pamięci flash. Metoda bezinwazyjna nie jest znana i nie przynosi efektów. Hasło do bramki można odzyskać jedynie przez operatora Tlenofon. W dyskusji pojawiły się pytania o warianty kości MX29LV160 (40-pinowa, 48-pinowa, BGA) oraz o alternatywne przeglądarki, jednak nie mają one wpływu na odblokowanie. Ogólnie odblokowanie jest trudne i wymaga specjalistycznego sprzętu programującego zewnętrznego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA