logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja eMula. Co zrobić, żeby jak najszybciej pobierał?

slon 19 Lut 2006 09:58 1344 9
REKLAMA
  • #1 2320751
    slon
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    jak skonfigurować e-mula żeby jak najszybciej ściągał lub możę ktoś poda dobry i szybki programik do ściagania
  • REKLAMA
  • #2 2320760
    polonus
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Napisz jakie masz połączenie internetowe, system operacyjny. Inaczej ustawia się dla łącza 128kbps a inaczej dla 1Mbps.
  • REKLAMA
  • #3 2320819
    bursta
    Poziom 27  
    Ocena: 34
    ważne jest też czy jesteś za NAT-em czy nie, jeśli jesteś za to musisz przekierować porty, co wiąże się z dostępem do routera. W sieciach osiedlowych musisz mieć kontakt z adminem aby to zrobił.
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #5 2321016
    Dominik1
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Do sciagania dobry jest lime wire(mp3 filmy) a takze shareaza.Shareaza moze ciagnac torenty a takze z sieci edonkeya gnutelli 1 i 2
  • #6 2438157
    dlew53
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    zainstalowałem eMule v0.45a pobrałem juz kilka utworów muzycznych.
    Mam prosbę od kogos kto ma ten program:
    Osiołek informuje że :
    jest podłączony - Tak
    wysyłanie 12.0 - zmienia się
    pobieranie 4.2 - zmienia się
    zakończone 8 ( ilość ściągniętych plików)
    Free Space 44.73 GB

Co oznaczają te wskaźniki.
    Próbowałem ściągnąć jakis krotki filmik ale nie mogę sie doczekać.
    Muzyka fajna
    Pozdrawiam
  • #7 2438216
    kkyrtap
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    witam
    -jest podłączony- znaczy że jesteś podłączony do jakiegoś serwera
    -wysyłanie 12-informuje z jaką prędkoscią wysyłasz pliki
    pobieranie 4,2 prędkość z jaką pobierasz pliki
    zakończone 8- to znaczy że skończyłeś ściąganie 8 plików(np. 8 piosenek)
    Free space 44,7GB- ilośc dostepnego miejsca na dysku
    niestety jak chcesz coś ściągnąć musisz czekać w kolejkach
    pozdrawiam
  • #8 2438229
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    Poczytaj to http://www.osiol.com/faq.htm, poszukaj też postów o eMule na forum, było tego mnóstwo.
    Nie podałeś jakie masz parametry łącza internetowego i czy jesteś za NAT-em (sieć lokalna, osiedlowa itp.) czy też nie (Neostrada, Chelo itp.)
  • #9 2438695
    piooo
    Poziom 29  
    Ocena: 41
    @dlew53 zawsze aktualizuj wersję Emule teraz 047a ,pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #10 2439816
    dlew53
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Witam
    Taką wersję mam aktualnie, więc wina słabego osiedlowego łącza atolowskiego. Pliki z muzyka jakoś powoli ściąga
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy konfiguracji programu eMule w celu maksymalizacji prędkości pobierania. Kluczowe czynniki wpływające na szybkość to rodzaj łącza internetowego (np. 128 kbps vs 1 Mbps) oraz obecność NAT-a, która wymaga przekierowania portów na routerze, co często wymaga współpracy z administratorem sieci. Użytkownicy wskazują na konieczność aktualizacji do najnowszej wersji eMule (np. v0.47a) oraz zwracają uwagę na znaczenie wskaźników w programie: "jest podłączony" oznacza połączenie z serwerem, "wysyłanie" i "pobieranie" informują o prędkościach transferu, a "zakończone" o liczbie pobranych plików. Wspomniano także alternatywne programy do pobierania, takie jak LimeWire (głównie do mp3 i filmów) oraz Shareaza, który obsługuje sieci torrent i edonkey/gnutella. Dodatkowo podano linki do oficjalnej strony eMule oraz FAQ, które mogą pomóc w konfiguracji i rozwiązywaniu problemów. Problemy z wolnym pobieraniem często wynikają z ograniczeń łącza osiedlowego lub braku odpowiedniej konfiguracji sieciowej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA