ważne jest też czy jesteś za NAT-em czy nie, jeśli jesteś za to musisz przekierować porty, co wiąże się z dostępem do routera. W sieciach osiedlowych musisz mieć kontakt z adminem aby to zrobił.
Pozdro
zainstalowałem eMule v0.45a pobrałem juz kilka utworów muzycznych.
Mam prosbę od kogos kto ma ten program:
Osiołek informuje że :
jest podłączony - Tak
wysyłanie 12.0 - zmienia się
pobieranie 4.2 - zmienia się
zakończone 8 ( ilość ściągniętych plików)
Free Space 44.73 GB
Co oznaczają te wskaźniki.
Próbowałem ściągnąć jakis krotki filmik ale nie mogę sie doczekać.
Muzyka fajna
Pozdrawiam
witam
-jest podłączony- znaczy że jesteś podłączony do jakiegoś serwera
-wysyłanie 12-informuje z jaką prędkoscią wysyłasz pliki
pobieranie 4,2 prędkość z jaką pobierasz pliki
zakończone 8- to znaczy że skończyłeś ściąganie 8 plików(np. 8 piosenek)
Free space 44,7GB- ilośc dostepnego miejsca na dysku
niestety jak chcesz coś ściągnąć musisz czekać w kolejkach
pozdrawiam
Poczytaj to http://www.osiol.com/faq.htm, poszukaj też postów o eMule na forum, było tego mnóstwo.
Nie podałeś jakie masz parametry łącza internetowego i czy jesteś za NAT-em (sieć lokalna, osiedlowa itp.) czy też nie (Neostrada, Chelo itp.)
✨ Dyskusja dotyczy konfiguracji programu eMule w celu maksymalizacji prędkości pobierania. Kluczowe czynniki wpływające na szybkość to rodzaj łącza internetowego (np. 128 kbps vs 1 Mbps) oraz obecność NAT-a, która wymaga przekierowania portów na routerze, co często wymaga współpracy z administratorem sieci. Użytkownicy wskazują na konieczność aktualizacji do najnowszej wersji eMule (np. v0.47a) oraz zwracają uwagę na znaczenie wskaźników w programie: "jest podłączony" oznacza połączenie z serwerem, "wysyłanie" i "pobieranie" informują o prędkościach transferu, a "zakończone" o liczbie pobranych plików. Wspomniano także alternatywne programy do pobierania, takie jak LimeWire (głównie do mp3 i filmów) oraz Shareaza, który obsługuje sieci torrent i edonkey/gnutella. Dodatkowo podano linki do oficjalnej strony eMule oraz FAQ, które mogą pomóc w konfiguracji i rozwiązywaniu problemów. Problemy z wolnym pobieraniem często wynikają z ograniczeń łącza osiedlowego lub braku odpowiedniej konfiguracji sieciowej. Wygenerowane przez model językowy.