logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alternatywy dla eMule - szybsze programy do pobierania plików

lucek26p 19 Kwi 2006 10:16 1201 10
REKLAMA
  • #1 2542982
    lucek26p
    Poziom 10  
    Czy zna ktoś program,który ściąga pliki szybciej od eMule:?:
  • REKLAMA
  • #2 2543002
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Sprawdź uTorrent.
  • REKLAMA
  • #3 2543075
    sk1970
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam.

Ja mam OVERNETA. Przy neostradzie (opcja 256 czyli 256 kb/s) ogólny transfer w overnecie (kilka duzych i kilka małych plików np: 10 - 700MB i 10 - 50MB) w porywach przekracza 40KB/s. Pojedyńczy plik na najwyższym priorytecie przekracza w porywach 30KB/s. To są oczywiście dane max. Niekiedy ogółny transfer spada do 16KB/s, 8KB/s aby np. po 30 min. znów wskoczy wyżej. Wszystko zależy od szybkości łącza i dobrej konfiguracji danego programu a także od tego co się zasysa (ile to ma osób) np. nieraz przez 15 godz. można zassac 700MB a nieraz 100MB.

Dodano po 1 [minuty]:

Witam.

Ja mam OVERNETA. Przy neostradzie (opcja 256 czyli 256 kb/s) ogólny transfer w overnecie (kilka duzych i kilka małych plików np: 10 - 700MB i 10 - 50MB) w porywach przekracza 40KB/s. Pojedyńczy plik na najwyższym priorytecie przekracza w porywach 30KB/s. To są oczywiście dane max. Niekiedy ogółny transfer spada do 16KB/s, 8KB/s aby np. po 30 min. znów wskoczy wyżej. Wszystko zależy od szybkości łącza i dobrej konfiguracji danego programu a także od tego co się zasysa (ile to ma osób) np. nieraz przez 15 godz. można zassac 700MB a nieraz 100MB.
  • #4 2543109
    Fajurka
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    BearShare jest szybki, nie czekasz w kolejce jak w eMule.
  • #5 2543706
    oleksy009988
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    Może się i tam nie czeka, ale mało plików jest. Za to większe prawdopodopobieństwo, że ściągniesz to czego szukasz. Chodź na eMule jak znajdziesz link na necie, a nie za pomocą szukaj to idzie całkiem ładnie.

Ważne by nie wyłączać kompa gdy działa eMule. Dla ciekawości podam, że ja już kompa nie wyłączałem od 5 dni, a wczoraj ściągając jeden film od jednego usera ściągało się ponad 40kb/s (jestem w LAN i mam LowID), a dodając do tego jeszcze kilku userów, od których się obecnie ściągał plik, dało ładną liczbę ponad 80kb/s :D:D
  • REKLAMA
  • #6 2543785
    Orochimaru
    Poziom 31  
    Ocena: 532
    Kumpel używa Bit Commet i mówi, że to najlepszy program do torrentów.
    Dość często ssie tyle ile fabryka dała (Chello 1024kb/s). Trzeba oczywiście poczekać trochę aż wyszuka odpowiednią ilość ludzi udostępniających, ale w przeciwieństwie do np azureusa, czy µTorrenta podczas ściągania da się przeglądać strony i grać.
  • #7 2544117
    Wielki_M
    Poziom 11  
    Witam!

Mozesz tez uzywac LimeWire - podobne do BearShare (dziala na tej samej zasadzie - klikasz i sciagasz bez czekania).
  • #8 2544165
    Bakru12
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    mozesz tez uzywac programu o nazwie kazza
  • REKLAMA
  • #9 2544264
    ViperSW
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    A na emule robi Ci testy połączenia OK? (tzn że porty są wolne?). Masz neo czy lana ?? Bo jak Ci blokują porty i masz Low ID to będzie szło wolno. A na High ID to na emulu jak zacznie ssać to leci (przynajmniej u mnie na neo 512)
  • #11 2544861
    lucek26p
    Poziom 10  
    Sprawdziłem kilka programów jednak eMule jest najpewniejszy.Pozdrawiam wszystkich,którzy dali odzew:!::D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono temat alternatyw dla eMule pod kątem szybszego pobierania plików. Zaproponowano kilka programów P2P i torrentowych, które mogą oferować wyższe prędkości transferu lub brak kolejek oczekiwania. Wymieniono m.in. uTorrent, Overnet, BearShare, BitComet, LimeWire oraz Kazza. Overnet przy łączu Neostrada 256 kb/s osiągał transfery do 40 KB/s, a pojedyncze pliki do 30 KB/s, choć prędkość zależy od konfiguracji i liczby udostępniających. BearShare i LimeWire działają na zasadzie bezpośredniego pobierania bez kolejek, co może przyspieszyć ściąganie. BitComet jest chwalony za efektywne wykorzystanie łącza (np. Chello 1024 kb/s) i możliwość korzystania z internetu podczas pobierania. Wskazano również na znaczenie poprawnej konfiguracji eMule, zwłaszcza otwartych portów i uzyskania High ID, co wpływa na szybkość transferu. Autor po testach stwierdził, że eMule pozostaje najpewniejszym rozwiązaniem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA