Witam wszystkich którzy mogą mi pomóc. Posiadam małą (7 komputerów) sieć LAN - WLAN dołączoną do Neostrady. Jak wam wiadomo Neo proponuje korzystanie z Internetu z ograniczoną ilością transferu - w moim przypadku to szybkość 1024Mb/s i limit 25GB. Na pewno wiecie jak to jest... każdy sciąga coś programikami typu P2P a inny nie może nawet otworzyć stronki. Wiem że rozwiązaniem jest założenie serwera ale to odpada. Myślałem o zainstalowaniu na każdym z kompów jakiegoś programiku (do którego tylko ja znam hasło) który będzie kontrolował przepustowość łącza jak i miesięczny limit ściągania. Na każdym komputerze ustawiłbym dany transfer i limit - po sprawie. Gdyby to było możliwe (ale nie wymagam tego) program mógłby mieć zdalną konfigurację abym mógł ze swojego domu kontrolować cały ruch w sieci. Jeszcze jedna ważna rzecz: otóż w naszej sieci udostępniamy i przesyłamy sobie różnego rodzaju pliki. Wiem że to mało możliwe ale nieśmiało pytam czy jest możliwość oddzielenia pakietów z bramki internetowej od tych przesyłanych prosto z otoczenia sieciowego? Proszę wszystkich o podanie nazwy takiego programu i ewentualnie link do jego ściągnięcia.