logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lexmark Z45 – jak skutecznie udrożnić zaschnięte dysze w kartridżu po napełnieniu?

baniok666 25 Lut 2006 17:45 2407 2
REKLAMA
  • #1 2346994
    baniok666
    Poziom 11  
    mam taki problem: nie uzupełniałem tuszu przez ok 1,5 roku po czym poszedłem do sklepu i koleś mo go napełnił i powiedział żebym użył funkcji "przecyść dyszę" uzywałem jej kilkadziesiąt razy i nadal kartki z drukarki wychodzą puste :/ zna ktoś inny sposób

Lexmark Z45 – jak skutecznie udrożnić zaschnięte dysze w kartridżu po napełnieniu?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2347135
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 166
    prawdopodobnie dysze zasuszyly sie powinien ci dac takie specjalne krople do dysz jesli je masz to je zastosuj i wszystko powino byc wporzadku
  • #3 2349105
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    niestetu tusz zbyt długo lezał a dostęp powietrza zrobił resztę , ponieważ kazda z dysz w głowicy kartridźa ma po obu swoich stronach grzałki które są chłodzone tuszem to zaschnięty tusz powoduje brak chłodzenia , brak przepływu tuszu i w rezultacie są białe tzw. kreski i też może tak być że dysze są wypalone w tych miejscach co gołym okiem nie widac a co ja widziałem pod mikroskopem elektronowym .
REKLAMA