logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik centalnego zamka Peugeot 309 Jak podłączyć

maro-78 26 Lut 2006 11:41 1964 6
REKLAMA
  • #1 2349276
    maro-78
    Poziom 2  
    Witam
    Mam pytanie jak podłaczyć sterownik centralnego zamka mam jeden master z którego wychodzą 4 kabelki ,centralny jest fabryczny ,sterownik jaki kupiłem firmy ampio "s2".Moze ktoś mi podpowie jak go podłaczyć .Z tego co sie dowiedziałem to to że ma sterowanie jakimis "plusami"
    poniżej link do schematów tego sterownika
    http://www.ampio.pl/www/pdf/sterowniki/s2.pdf
  • REKLAMA
  • #2 2349327
    dominoq1
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    musisz podlaczyc przekazniki aby sterowanie odbylo sie plusami,ampio orginalnie ma sterowanie minusami
  • REKLAMA
  • #3 2349366
    maro-78
    Poziom 2  
    tylko jakie maja to być przekazniki mozna prosic o konkrety z góry dziekuje
  • REKLAMA
  • #4 2508570
    gszymans
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    wejdź sobie na www.peugeot309.republika.pl tam się sporo porad na ten temat.
  • REKLAMA
  • #5 2508612
    kordel
    Poziom 25  
    Ocena: 92
    Jakie przekazniki? Zgodnie z opisem sterownika to patrz rys. 4: Schemat podlaczenia przy sterowaniu impulsami plusowymi +12.

A co do autka to sprawdz, na ktorych kabelkach pojawia sie plus podczas zamykania i otwierania i odpowiednio podlaczasz (zgodnie z rysunkiem).

Pozdrowionka.
  • #6 2511909
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 2512342
    kordel
    Poziom 25  
    Ocena: 92
    Co do minusow: rys.3. Procedura ta sama :-)

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy podłączenia sterownika centralnego zamka firmy Ampio model "S2" do fabrycznego centralnego zamka w Peugeot 309. Sterownik Ampio S2 oryginalnie steruje masą (ujemnym sygnałem), natomiast w przypadku sterowania plusami (dodatnim sygnałem) konieczne jest zastosowanie przekaźników. Schemat podłączenia sterownika przy sterowaniu impulsami plusowymi znajduje się w dokumentacji Ampio (rysunek 4). Użytkownik powinien najpierw zidentyfikować, na których przewodach pojawia się plus podczas zamykania i otwierania zamka, a następnie podłączyć sterownik zgodnie z tym schematem. W starszych modelach Peugeot 309 często stosowane jest sterowanie dwoma masami, co może wymagać innego podejścia (rysunek 3 w dokumentacji). Dodatkowo podano link do strony z poradami dotyczącymi Peugeot 309, gdzie można znaleźć więcej informacji na ten temat.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA