logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kodeki do odtwarzania filmów na Windows XP, 320 RAM, Celeron 830, GeForce 400

saada 26 Lut 2006 22:01 1425 8
REKLAMA
  • #1 2351825
    saada
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Mam starego kompa tz: system xp , 320 ramu, procek podkręcony do 830 celeron grafika Geoforce 400 no i nie które filmiki się tną i to zdrowo jakie koedki polecacie ???
  • REKLAMA
  • #2 2351904
    cymbi
    Poziom 27  
    Ocena: 99
    klite pack
  • REKLAMA
  • #3 2351915
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    tylko ffdshow i wystarczy. Ew jak potrzebujesz rmbv to real_alternative i quicktime_alternative do mov.
    Masz zasmiecony system lub wybitnie zle skonfigurowany. Na takim sprzecie nie ma prawa skakac "typowy" film. Mozesz tez sprawdzic "Video Lan Client" - ma swoje kodeki, i dziaba bardzo dobrze na wolniejszych kompach.
  • REKLAMA
  • #4 2352085
    Gryllen
    Poziom 12  
    godne polecenie wedlug mnie sa takze:
    1. subedit player najnowasza wersja(ma w sobie kodeki potrzebne)
    2. allplayer 2.2.7 (instaluje kodeki z sieci, potrzebne wedlug autora ale ogladac w tym nie polecam bo u mnie niestabilne bylo bardzo)
  • REKLAMA
  • #6 2353072
    fido
    Poziom 26  
    Ocena: 133
    ja uzywam k-lite 2.35 i subedita i jestem bardzo zadowolony nie ma filmu ktory by nie poszedl a jesli ccesz ogladac filmy bez uruchamiania systemu polecam program geexbox
  • #7 2353140
    szaleniec
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 199
    ja jak zwykle polecam windowsowego mplayera, troche sie trzeba pomeczyc z konfiguracja, ale program korzysta z wlasnych kodekow i filmy chodza bez problemu na PII 400MHz
  • #8 2354058
    chru
    Poziom 17  
    Ocena: 30
    Witam.K-litle codek mega pack lub acme to najobszerniejsze paczki poza rmbv kodują i dekodują praktycznie wszystko dorzuć subedita lub all playera jeśli chcesz lektora i po balu.
  • #9 2356267
    zymt
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Jeśli plajer nie monituje o kodeki to wystarczy zoptymalizować system.Odinstaluj co nieco.Sprawdż ustawienia karty graficznej.Wyłącz indeksowanie itp.Subedit pl.wskaże Ci jeżeli brak kodeków.Jeżeli jakość płyty jest ok.sprawdż CD.Może wymaga przeczyszczenia.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada komputer z systemem Windows XP, 320 MB RAM, procesorem Celeron podkręconym do 830 MHz oraz kartą graficzną GeForce 400 i doświadcza problemów z płynnym odtwarzaniem filmów. W dyskusji polecano lekkie i wydajne kodeki takie jak ffdshow oraz ac3filter, które są mało zasobożerne i dobrze działają na starszym sprzęcie. Alternatywnie rekomendowano pakiety kodeków K-Lite Codec Pack oraz ACME Codec, które obsługują szeroki zakres formatów. Do odtwarzania filmów sugerowano także odtwarzacze z własnymi kodekami, np. SubEdit Player, AllPlayer (choć ten ostatni może być niestabilny) oraz Windows Media Player z odpowiednią konfiguracją. Wskazano również na możliwość użycia VideoLAN Client (VLC) jako odtwarzacza zoptymalizowanego pod wolniejsze komputery. Dodatkowo zalecano optymalizację systemu poprzez odinstalowanie zbędnych programów, wyłączenie indeksowania oraz sprawdzenie ustawień karty graficznej. W przypadku problemów z płynnością filmów warto także zweryfikować jakość nośnika i ewentualnie go wyczyścić.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA