Witajcie
Od pewnego czasu męczy mnie fakt , ze tnie mi filmy (DivX itp)
Ja stawiam na kodeki ,iz jest coś nie tak .
Całość chodzi na sprzecie dość archaicznym - lecz taki mi w zupełności wystarcza :
Płyta główna: Procomp BVC1B (tragiczna płyta)
Procesor: Celeron 400 (tragiczny procesor)
Pamięci : 2x 128 Mb /PC 100 [SD Ram]
GrafiKa: GeForce 2 MX 200 [32 Mb] AGP
Dysk : 20 Gb
Zasilacz 200 W [AT]
Karta muzyczna : CrystaL CX 4235 [ISA]
Komputer dobrze chłodzony , az za dobrze , więc sprzętowo DivX'y i podobne chodzić powinny .
Kodeki są zainstalowane (nie pamiętam juz jakie) [Divx400,fddshow...]
Odtwarzacze probowalem chyba wszystkie [Mplayer9, Mplayer , Winamp ,Koala ,Quick Time ... ]
Więcej grzechów nie pamiętam..
Podczas odtwarzania filmu , albo jest zwolniony obraz, albo dzwięk odtwarzany jest nie w tempo do obrazu , i na odwrut...
Zwarcam sie o pomoc , poniewaz juz zgłupiałem , i nie wiem co jest .
Prosze wskazac mi ewentualne wady , i prosze powiedzieć mi jakie kodeki zainstalować , i jak sie pozbyc tyuch co mam - bo zapewne nie wszystkie da sie odinstalować.
Od pewnego czasu męczy mnie fakt , ze tnie mi filmy (DivX itp)
Ja stawiam na kodeki ,iz jest coś nie tak .
Całość chodzi na sprzecie dość archaicznym - lecz taki mi w zupełności wystarcza :
Płyta główna: Procomp BVC1B (tragiczna płyta)
Procesor: Celeron 400 (tragiczny procesor)
Pamięci : 2x 128 Mb /PC 100 [SD Ram]
GrafiKa: GeForce 2 MX 200 [32 Mb] AGP
Dysk : 20 Gb
Zasilacz 200 W [AT]
Karta muzyczna : CrystaL CX 4235 [ISA]
Komputer dobrze chłodzony , az za dobrze , więc sprzętowo DivX'y i podobne chodzić powinny .
Kodeki są zainstalowane (nie pamiętam juz jakie) [Divx400,fddshow...]
Odtwarzacze probowalem chyba wszystkie [Mplayer9, Mplayer , Winamp ,Koala ,Quick Time ... ]
Więcej grzechów nie pamiętam..
Podczas odtwarzania filmu , albo jest zwolniony obraz, albo dzwięk odtwarzany jest nie w tempo do obrazu , i na odwrut...
Zwarcam sie o pomoc , poniewaz juz zgłupiałem , i nie wiem co jest .
Prosze wskazac mi ewentualne wady , i prosze powiedzieć mi jakie kodeki zainstalować , i jak sie pozbyc tyuch co mam - bo zapewne nie wszystkie da sie odinstalować.