logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Polo 1991 1.0 - Gaśnie na ciepłym silniku, nierówne obroty, duże spalanie

tytan44 27 Lut 2006 13:20 2627 7
REKLAMA
  • #1 2353413
    tytan44
    Poziom 11  
    witam wszystkich mam wielki problem z polo jest to silnik 1.0
    jak jest zimny to jeszcze w miare silnik pracuje zapewne dla tego ze ssanie sie załaczyło.a jak jest silnik ciepły to gasnie obroty sa slabe silnik nierowno chodzi. zuzycie paliwa jest wieksze.
    nie mam pojecia co to moze byc. :cry:
  • REKLAMA
  • #2 2353902
    darko b
    Poziom 13  
    Ocena: 103
    Witam,miałem ten sam problem z vw polo 1.0 89r. .rok jeżdziłem do różnych fachowców z tym problemem aż w końcu....jeden z nich wymienił przewód od MASY który na pierwszy rzut oka wyglądał dobrze i w końcu było dobrze.
  • REKLAMA
  • #3 2354590
    adam.p123
    Poziom 19  
    Ocena: 79
    mase musisz sprawdzić. Pozdrawiam
  • #4 2356693
    tytan44
    Poziom 11  
    dzieki za rade sprawdze to. pozdro
  • REKLAMA
  • #6 2356722
    lajkonic
    Poziom 16  
    Ocena: 29
    witam, sprawdz polaczenie miedzy kolektorem ssacym,a wtryskiem /lub gaznikiem/moze lapie falszywe powietrze.wystarczy poruszyc za wtrysk podzczas pracy silnika, jezeli nastapi zmiana pracy silnika to juz wiadomo...pozdrawiam Zdzislaw dodaje , ze bedzie to oczywiscie uszkodzona uszczelka
  • REKLAMA
  • #7 2393379
    fotoplus
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    A może węzyk podcisnieniowy do serva w tych modelach to norma...
  • #8 2394018
    Rainbow55
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Albo tankujesz drętwe paliwo. Miałem to w Golfie2 1,6. Zalej 98.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy VW Polo z 1991 roku z silnikiem 1.0, który gaśnie na ciepłym silniku, pracuje nierówno i ma zwiększone zużycie paliwa. Przy zimnym silniku ssanie działa poprawnie, co poprawia pracę jednostki. Możliwe przyczyny to uszkodzony przewód masy, nieszczelność między kolektorem ssącym a wtryskiem lub gaźnikiem powodująca zasysanie fałszywego powietrza, uszkodzona uszczelka, problemy z silnikiem krokowym lub wężyk podciśnieniowy do serwa. Zalecane jest sprawdzenie masy, połączeń podciśnieniowych oraz jakości paliwa (zalecane paliwo 98 oktanów).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA