logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować radio SAFE w Skodzie Fabia 2004 bez kodu?

artelektron 28 Lut 2006 15:03 4443 5
REKLAMA
  • #1 2357646
    artelektron
    Poziom 23  
    Ocena: 49
    Witam .

Mam pytanie do szanownego grona otóż .
    Kupił braciszek Skode w 2004 roku Fabia1.4 sedan w salonie skody nówka wtedy,i mianowicie w serwisie innym niz kupował odłączyli mu akumulator i szlak trafił radio tzn.zakodowane SAFE ??na przęglądzie
    Wyszły niesnazki poniewaz nie ma w papierach nigdzie kodu do radia,był w salonie i powiedzieli mu że musi mieć a nic takiego nie dosłał i teraz ręce umyli panowie w salonie ??
    Nie wiem co ma zrobić w takiej sytuacji zgłosic fakt do prokuratury czy jest jakieś inne wyjscie??
  • REKLAMA
  • #2 2357999
    leszek.b
    Poziom 29  
    Ocena: 158
    "Nie wiem co ma zrobić w takiej sytuacji zgłosic fakt do prokuratury czy jest jakieś inne wyjscie?? "
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chyba oszalaleś za marne parę groszy
    Porozmawiaj spokojnie( z odpowiednim gościem w serwisie)
    Lub serwis -Radio Kode.
  • REKLAMA
  • #3 2359114
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Ja bym powalczył z danym dealerem i salonem, powinni być kompetentni. To nie jest droga przysluga w pukcie w którym robią kody radiach (to taka usługa trochę na pograniczu prawa więc mało kto poważny w tym temaci reklamuje sie). Ale z drugiej strony serwis powinen być kompetentny i nawet w przypadku zgubienia kodu powinen bezpłatnie pomóc, więc uważam że warto by napisać skargę do wyżeszego poziomu, przedstawiciela na Polskę. Często klienta pieniacza załatwia się pozytywnie a jako przeprosiny mozna dostać jakiś gratis do auta.

SławeK
  • REKLAMA
  • #4 2359286
    artelektron
    Poziom 23  
    Bylismy juz cztery razy w salonie i ta sama śpiewka:) oczywiscie,jutro tam pojedziemy i złożymy skarge ale co to da zjedzie po nich jak po kaczce ! ale warto spróbować a jak nie ( maja bardzo oszklony salon) :) oczywiscie żartuje...
    Radio by sie przydało braciszek robi 35tyś km rocznie i nudno w samochodzie mu.
    Czytałem w necie że kod można wyczytać z nr nadwozia ??
    jak również sa też kalkulatory do generacji.
    W czeladzi zaspiewali za uruchomienie radia 110 zł :)
  • REKLAMA
  • #5 2359552
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Nie wiem jaki to model ale tylko starsze i niektóre się dają z numeru zrobić. Serwis powinen mieć dostęp do danych fabrycznych i zrobić to z numeru VIN (powinen mieć dostęp do karty fabrycznej pojazdu) Ja tak robię Mercedesy jeśli radio było zamontowane w fabryce a nie później w serwisie.
    Ale jestem zdania że klient powien się domagać prawidłowej , z resztą mu należnej, usługi. Już się przekonałeś że w tym salonie niewiele wskórasz, trzeba uderzyć wyżej. A co do ceny poza serwisem to sam robię to trochę taniej ale nie wiem jaki to model radia ale cena nie idzie w parze z fachowością.

SławeK
  • #6 2359657
    artelektron
    Poziom 23  
    Na radiu pisze tylko 202.i nic więcej nawet nie wiem jak go wyciągnąc bo jest zabudowany.
    A zresztą po co go wyjmować ??
    zakoncze sprawe w salonie i to ostro ??
REKLAMA