logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy schemat na trzech stycznikach do przełączania faz jest poprawny?

Viracha 28 Lut 2006 18:34 2449 4
REKLAMA
  • #1 2358569
    Viracha
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich interesuje mnie układ do podmiany fazy ,w czasie braku jednej fazy układ na zastąpić inną która jest w danej chwili .Dostałem od znaiomego schemat na trzech stycznikach, tylko nie wiem czy będzie działał . Proszę rzucie na to fachowym okiem i powiedzcie co wy na to.
    Załączniki:
    • Czy schemat na trzech stycznikach do przełączania faz jest poprawny? docu0002.JPG (27.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2358651
    Georges
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    Cześć.Będzie działać,ale ja bym dołożył bezpieczniki z górnych L1 L2 L3 ,bo jak puści któryś stycznik przy wszystkich fazach to zewrze Ci dwie fazy i polecą beemy.
  • REKLAMA
  • #3 2358697
    waldekel
    Poziom 28  
    Ocena: 477
    Do czego takie automatyczne przełączenie fazy
  • REKLAMA
  • #4 2358885
    Serienko
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Tak układzik bedzie dzialal poprawnie. Zgadzam sie z kolega ze niezbedne jeszcze bedzie zastosowanie zabezpieczenia.
  • #5 2358994
    bula2
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Owszem układ będzie działał ,lecz kłopotem może być brak wspólnego wyjścia ze styczników. Efektem tego będzie konieczność przepinania wewnętrznych obwodów mieszkania na istniejącą faze wewnętrzną.Gdyż wiadomo że korzystać możesz przy tym układzie z nap. tylko 220V, 380 odpada.

Dodano po 1 [godziny] 45 [minuty]:

Propnuję zastosować automatyczny przełącznik faz podaje linka
    http://www.aned.pl/aparatura/aparatura-m.htm
REKLAMA