logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mini komputer do OPEL ASTRA II (G) 2002 - wsad i schematy na duży wyświetlacz

djcma 05 Mar 2006 12:12 5161 6
REKLAMA
  • #1 2376774
    djcma
    Poziom 11  
    Wiatm mam astre II (g) z 2002 roku i chciałbym zrobić mini kompa do mojego autka tylko z tego co sie orientuje to nie bedzie pasował wsadzik od eFki ;( moze ma ktos z was wsad do Astry II na Duży wyświetlacz

GODZINA TEMPERATURA
    0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

i jakis z schemacik...

Moze juz ktoś cos takiego zbudował.... i ma materiały ( po co od nowa sie bawic:D ) nie moge nigdzie znalezc tematu do Astry G ... zalezy mi na funkcji
    Predkości
    Obrotach
    Średnim spalaniu
    Przejechanej drodze
    sred czasie do 100

a zreszta dajcie co macie Pozdrawiam
    djcma
    djcma(_at_)o2.pl GG 605530
  • REKLAMA
  • #2 2394672
    djcma
    Poziom 11  
    Panowie moze umiesciłem temat nie tu gdzie trzeba??
  • REKLAMA
  • #3 2752387
    djcma
    Poziom 11  
    moze na nowo porusze tema??:)
  • REKLAMA
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy budowy mini komputera pokładowego do Opla Astry II (G) z 2002 roku, z naciskiem na wsad i schematy umożliwiające wyświetlanie informacji na dużym wyświetlaczu. Autor poszukuje gotowych wsadów i schematów, które pozwoliłyby na monitorowanie parametrów takich jak prędkość, obroty, średnie spalanie, przejechana droga oraz średni czas do 100 km/h. W odpowiedziach wskazano na brak bezpośrednio dostępnych wsadów dla Astry II, sugerując jednocześnie konsultacje na forach dedykowanych modelowi Astra oraz odwołania do projektów podobnych układów, np. pod TID dla Opla Vectry B. Podano linki do zewnętrznych źródeł z przykładami implementacji komputerów pokładowych i schematów, m.in. projektów Eelke Visser oraz strony autokacik.pl, które mogą stanowić punkt wyjścia do dalszych prac nad integracją systemu w Astrze G. Dyskusja podkreśla wyzwania związane z pozyskaniem sygnałów z pojazdu oraz adaptacją oprogramowania do specyfiki modelu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA