logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat intercomu – gdzie znaleźć sprawdzony układ do samodzielnego montażu?

lucyfer3 05 Mar 2006 13:35 1193 4
REKLAMA
  • #1 2377167
    lucyfer3
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Może mi ktoś podrzucić schemat intercomu? Bo jakoś nie mogę znaleźć.
  • REKLAMA
  • #2 2377342
    humek
    Poziom 32  
    Ocena: 164
    to proste.Weż pierwszy lepszy wzmacniacz akustyczny na układzie scalonym i zastosuj do niego taki przycisk/przełacznik by po nacisnieciu jego glosnik od twojego wzmacniacza "gadał" u rozmówcy a po puszczeniu przycisku/przełacznika był Twój głosnik (w twoim urzadzeniu ) podłaczony do wzmacniacza rozmówcy.Inaczej mówiac masz dwa wzmacniacze akustyczne z mikrofonami i dwa głosniki podłaczone "na krzyż",klient naciska przycisk uruchamia zasilanie swego wzmacniacza i dołancza głosnik znajdujacy sie u Ciebie ,jak pusci przycisk to jego głosnik jest dopiety do linii ktorej koniec jest u Ciebie w twoim urzadzeniu Ty mowisz to wyjscie swojego wzmacniacza dopinasz przyciskiem do tej linii zakonczonej u niego glosnikiem.Takowe rozwiazanie daje mozliwosc rozmowy przemiennej raz Ty mowisz raz on za pomoca tylko 2 przewodów.jesli zastosujesz 4 przewody i odpowiednio połaczysz to mozna rozmawiac równolegle ale przy głosniejszym odtwarzaniu bedzie sie to wszystko "sprzegac" bedziesz slyszał pisk wzbudzenia.
  • REKLAMA
  • #3 2377372
    lucyfer3
    Poziom 11  
    No dobra teraz troche kumam

Dzięki

Dodano po 30 [minuty]:

Znalazłem takie coś. Może być??
    Załączniki:
    • Schemat intercomu – gdzie znaleźć sprawdzony układ do samodzielnego montażu? intercom.JPG (14.86 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 2377682
    tommy 112
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    zależy gdzie to będzie stosowane ten układ jest zasilany symatrycznie czyli:
    +VCC GND -VCC
  • #5 2377734
    lucyfer3
    Poziom 11  
    Mi on pasuje, jak nie zapomne to napisze o efektach swojej pracy
REKLAMA