logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat 126p - lewy tylny kierunkowskaz nie działa, miga tylne światło

maly_pro 05 Mar 2006 22:39 1383 5
REKLAMA
  • #1 2379746
    maly_pro
    Poziom 2  
    Witam wszystkich!!
    Mam problem z malczanem: gdy włanczam lewy kierunkowskaz to przedni i boczny migaja ale ttylni nie, żaniast jego miga tylnie lewe światło:cry: natomiast prawa strona jest w porządku. Zwracam się z tą prośbą do Was byście mi udzielili jakiejś porady , jak to naprawić ????:?:
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2379796
    damkoz
    Poziom 19  
    Ocena: 67
    brak masy w tylniej lewej lampie. popraw połączenie z masa i powinno być dobrze.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2379802
    P@WEŁ
    Poziom 20  
    Ocena: 17
    Napisz który żarnik - pozycyjny, czy stopu.
    Jeżeli pozycyjne to nie ma masy w tej lampie. Wtedy obwód zamykany jest przez masę żarówki i szeregowo przez włókno światła pozycyjnego...
    Bynajmniej najpierw sprawdź, czy masz masę na tej lampie.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2379835
    Michał Walczak
    Poziom 18  
    Ocena: 45
    Na pewno brak masy. Sprawdz polaczenie z karoseria oraz wtyczke lampy - tam plynie spory prad jak sie zapali stop i kierunek i sie czasami upala i nie styka...
  • REKLAMA
  • #5 2381011
    maly_pro
    Poziom 2  
    Witam ponownie!
    Widze że wszyscy pisza ,że prawdopodobie nie mam masy w tej lampie-w jaki sposób to sprawdzić ?? ponieważ jestem lewy z elektroniki a jadąc do specjalisty z malczanem to znając życie weźmie za naprawę tej usterki połowe jego wartości (może troche przesadziłem) :-)

Dodano po 3 [godziny] 48 [minuty]:

jaki kolor ma kabel masy????
  • Pomocny post
    #6 2381861
    Michał Walczak
    Poziom 18  
    Ocena: 45
    W maluchu czarny. masa jest przykrecana w komorze silnika po lewej stronie nakretka 10. Rozkrec, przeczysc i zloz. Jak bedzie swiecila to zanczy ze to to a ja nie to wyjmij lampe odepnij wsuwke z przewodami i popodginaj styki oraz przeczysc styki w lampie. Jak tez nie bedzie to to znaczy ze problem z elektryka i jak nie masz podstawowego pojecia o pradzie to elektryk bedzie niezbedny bo moze sie okazac ze sie upalil gdzies kabel masowy. Na razie zrob to co napisalem i zobaczymy dalej.
REKLAMA