logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon NP 6028 - nieregularne czarne kropki na kopiach po konserwacji

gandalf.s 05 Mar 2006 23:49 1328 3
REKLAMA
  • #1 2380135
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    Witam

Mam pewien kłopot z kopiarką jak w temacie. Jej problem polega na tym że po konserwacji po jakimś czasie pojawiają się na górze kopii na środku czarne kropki /tak jakby ktoś długopisem porobił obok siebie na dług. ok 4 cm i szer. 0,5 cm kropki które tworzą piramidkę/. Wymieniłem rurę bębna, listwę, elektrodę dolną, dystanse i to samo. Robię konserwację jest ok., klient odbija jakieś 1000 kopii i problem wraca. Kropki nie są regularne, raz więcej raz mniej czasem idzie 10 stron i na rzadnej nie ma kropki a na 11 są. Dziwne...
  • REKLAMA
  • #2 2382427
    julkawrocław
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    a wyczyściłeś zespół lampek rozładowujących bęben?
  • REKLAMA
  • #3 2384259
    biurotechnika
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam. Czy ta "piramidka" pojawia się w jednym miejscu, czy może sie "przemieszcza" albo jest ich np: 2? Sprawdź jak wygląda górna elektroda (czasami podczas czyszczenia zchodzi czarna powłoka i robią się plamki na kopii). Mówiłeś że wymieniłeś rurkę i listwę- więc to pewnie nie oryginał- miałem przypadki że puszczała nowa listwa!!!! - do sprawdzenia. Sprawdź także styki od elektrody dolnej wszystkie. To tyle w tym momencie jeśli chodzi o moje pomysły. Pozdrawiam
  • #4 2968010
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    Czyszczenie listwy, elektrod nic nie zmienilo. Poniewaz przez caly czas w tej maszynie byly regeneracje modulu bebna, wiec postanowilem zalozyc oryginalny modul. Odpalilem i jest kopia - zyleta. Dziekuje wszystkim za podpowiedzi. Temat zamykam.
REKLAMA