Witam serdecznie,
mój dwuletni syn dostal niedawno od Babci pilkarzyki z jajek niespodzianek. Pilkarzyki te maja magnes w podstawce. Poniewaz najlepsza zabawa jest chodzenie tymi ludzikami po roznych miejscach zdarzylo sie, ze zaczal nimi chodzic po ekranie telewizora.
W konsekwencji namagnesowal czy tez rzomagnesowal kineskop.
Efektem tego jest totalna zmiana kolorow na ekranie telewizora w postaci plam. To co powinno byc czerwone jest blado zielone. To co niebieskie wpada w fiolety i roze etc.
Czy moze mi ktos poradzic co z tym zrobic?
Czy telewizor nadaje sie jeszcze do uzytku, czy nalezy myslec o kupnie nowego.
Dodam, ze telewizor to 14'' Sony, ktory ma juz dobre kilka lat...
Jesli to nie problem prosze o odpowiedz na priva: mariusz(_at_)fijalkowski.net.pl
pozdrawiam,
majku
mój dwuletni syn dostal niedawno od Babci pilkarzyki z jajek niespodzianek. Pilkarzyki te maja magnes w podstawce. Poniewaz najlepsza zabawa jest chodzenie tymi ludzikami po roznych miejscach zdarzylo sie, ze zaczal nimi chodzic po ekranie telewizora.
W konsekwencji namagnesowal czy tez rzomagnesowal kineskop.
Efektem tego jest totalna zmiana kolorow na ekranie telewizora w postaci plam. To co powinno byc czerwone jest blado zielone. To co niebieskie wpada w fiolety i roze etc.
Czy moze mi ktos poradzic co z tym zrobic?
Czy telewizor nadaje sie jeszcze do uzytku, czy nalezy myslec o kupnie nowego.
Dodam, ze telewizor to 14'' Sony, ktory ma juz dobre kilka lat...
Jesli to nie problem prosze o odpowiedz na priva: mariusz(_at_)fijalkowski.net.pl
pozdrawiam,
majku