logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak połączenia w Bit Tornado 0.3.8 - blokada portów w sieci osiedlowej?

czaja07 07 Mar 2006 13:26 1050 3
REKLAMA
  • #1 2385185
    czaja07
    Poziom 11  
    witam!

mam problem z programem Bit Tornado wersja 0-3-8, klientem torrentów. otórz od dawien dawna ściągam torrentami i nigdy nie było problemów, transfer ok i nie było przypadków żebym się nie połączył. w ostatnich dniach wogóle nie moge sie połączyć i zassać nic. linki torrentów otwierają się normalnie ale ściąganie się nie rozpoczyna (tak jakby wogóle nie było seedów i peerów - pusty link). próbowałem przeinstalować program ale nic. czy ktos wie o co chodzi?
    czy to może być jakaś awaria torrentów ale to wyklóczam, a może coś w moim systemie jest nie tak jak to sprawdzić?
    dodam że jestem w sieci osiedlowej i komputer oststnio drze po 20 godzin na dobę, podejżewam że to może administrator zablokował mi porty torrentów bo za bardzo mulę sieć, jesli tak to jak moge to sprawdzić? czy mam to poblokowane czy nie? i czy mozna to w jakiś sposób obejść? hehe

ok duzo tych pytań jak na raz ale może ktoś coś doradzi.

z góry dziękuję... pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2385431
    nerevarine
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    1. być może klient którego używasz, został zablokowany na trackerze, którego używasz
    2. jeśli admin poblokował porty to albo się z nim dogadasz (pół basa w kieszeni), albo się pożegnaj z p2p...
    sprawdź sobie tu
    http://www.dslreports.com/scan
    - to skaner portów; tudzież możesz użyć nmappera
    http://www.insecure.org/nmap/

więc wpierw sprawdź, czy porty są poblokowane, a jeśli tak - spróbuj dogadać się z adminem sieci

peace
  • REKLAMA
  • #3 2387114
    Electronic0
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Ja bym go zmienił na BitLord, jezeli będą jakieś problemy ze ściąganiem albo banowaniem tego klienta to zmień go na Azureus, również bardzo dobry klient.
  • #4 2394717
    czaja07
    Poziom 11  
    witam ponownie

sprawa ma się tak, za radą zmieniłem klienta na BitComet i miałem nadzieję że po kłopocie. wszystko normalnie się zassało, przez noc 2 fimy się dociągneły i kilka innych plików po trochę. ale od następnego popołudnia znów to samo - nie połączy mnie z trckerem i nie zassa nic przez pół dnia, także podejżewam że to administrator tym dysponuję.

więc chyba niestety koniec z per-tu-per hehe :(

co do sprawdzenia portów to owszek wykonałem ale i tak za wiele z tego nie wiem.. może ktoś rozszyfruję coś z tego co wyszło:

Your Results for this scan
    Conclusion: Alert - We did get at least some information from scanning your IP. Please review the information below, especially any OPEN TCP PORTS listed, to ensure that the state of your public setup matches your intentions.

TCP default CLOSED We received a response packet that no service is available.

TCP 21 OPEN The port is open.

TCP 80 OPEN The port is open.

UDP ALL CLOSED We received a response packet that no service is available.

.......czy ktoś rozszyfruje bo ja nie wiem które porty są do czego i czy macie jeszcze jakieś pomysły na rozwiązanie problemu?

ja ze swojej strony poszperam jeszcze azereusem...... pozdrawiam
REKLAMA