logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BitTorrent – komunikat Checking for Firewall blokuje pobieranie plików

deboo 07 Paź 2006 12:51 1035 6
REKLAMA
  • #1 3093644
    deboo
    Poziom 18  
    mam problem chciałbym się nauczyć korzystać z tego programu więc zainstalowałem i zaznaczyłem coś do ściągania i na dole w programie pisze ciągle "Checking for Firewall" czy to oznacza że se nie pościągam tym programem nic ??
  • REKLAMA
  • #2 3093648
    ciubas
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    to znaczy ze masz sprawdzic firewalla, czyli czy nie blokuje portow oraz samego programu (zapora windows)
  • REKLAMA
  • #3 3093656
    deboo
    Poziom 18  
    firewal to kerio nawet po całkowitym jego wyłaczeniu dalej to samo nic się nie dzieje...
  • #4 3093658
    _666_
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    Witam

Jeszcze prostszy w nauce jest UTorrent.Program nie wymaga praktycznie zadnych umiejetnosci.

Pozdro
  • REKLAMA
  • #5 3093661
    luki13
    Poziom 11  
    Ja korzystam z programu BitComet miałem wiele programów do ściągania z torrentów ale ten jest dla mnie najlepszy w programie sa od razu linki do kilku stron z torrentami jak dla mnie najlepsza jest the pirat bay czy jakoś tak :D :D
  • #6 3093672
    deboo
    Poziom 18  
    czyli proponujecie zmienić program ?? ok spróbuję
  • REKLAMA
  • #7 3093693
    luki13
    Poziom 11  
    Z 2 lata temu tez sciagalem z Bit Torrent i mialem podobne problemy uwazam ze zmiana programu pomoze :)

Podsumowanie tematu

✨ Problem polega na tym, że program BitTorrent podczas pobierania plików zatrzymuje się na komunikacie "Checking for Firewall", co oznacza konieczność sprawdzenia ustawień zapory sieciowej (firewalla) i portów, które mogą być blokowane. Użytkownik korzysta z firewalla Kerio, który nawet po wyłączeniu nie rozwiązuje problemu. Wskazano, że warto zweryfikować konfigurację zapory Windows oraz ewentualnie odblokować porty i sam program BitTorrent. W dyskusji pojawiły się sugestie zmiany klienta torrentowego na prostsze i bardziej niezawodne, takie jak uTorrent lub BitComet. BitComet jest chwalony za wbudowane linki do popularnych serwisów torrentowych, np. The Pirate Bay. Kilku uczestników potwierdziło, że zmiana programu może rozwiązać problemy z pobieraniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA