logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z trackerem w BitComet, uTorrent... Nie ściąga...

foraq 05 Sty 2007 17:31 6062 6
REKLAMA
  • #1 3409179
    foraq
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Używam BitCometa od 2 lat. Nigdy nie miałem żadnych problemów. Jednak kilka dni temu temu pojawił się problem. Używałem BitComet 0.68. Nie może się połączyć z Trackerem ("Tracker Connection Error : 3").Na jakieś 10 ściąganych plików tylko jeden się połączył i ściągnął. W opcjach miałem wyłączony port nasłuchu (prędkośc pobierania była normalna, miałem tak zawsze), spróbowałem na 8086 i jakichś losowych - niestety nic. Rzecz w tym że problem dotyczy różnych Trackerów.
    Zainstalowałem nawet BitComet 0.81 ale problem dalej taki sam... Spróbowałem też uTorrent ale niestety także nie może się połączyć:(
    Rzecz w tym że problem wsytąpił z nagle, z kompem wszystko tak jak było. Używam Inetrnetu przez WI-FI 128kb/s ;P, wszystkie strony otwierają się normalnie, pobieranie z FTP OK, tylko torrenty umarły...

Może wiecie co to jest?? Czy ktoś spotkał się już z czymś takim??
    Prosze o pomoc...

PS. Załączam screeny z programów... (kliknij aby powiększyć)

BITCOMET:
    uTorrent:
  • REKLAMA
  • #2 3411328
    tyszek
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Sprawdź na jakimś bardzo znanym trackerze i tam gdzie na stronie pokazuje ze jest dużo peerów - może po prostu nie miałeś szczęścia.
    A po drugiej stronie wiFi kto jest ??
    może admin wsadził block :P
  • REKLAMA
  • #3 3412126
    Wicked
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Ostatnio większość trackerów zaczyna blokować BitCometa, na PT nie można już używać żadnej jego wersji. Podobno jest to spowodowane tym, że BitComet wysyła dużo błędnych danych a do tego pozwala fałszować ratio. Chociaż dziwne że uTorrent też się nie łączy. W takim przypadku rzeczywiście może być blok przez admina. Masz zewnętrzne IP, czy jesteś za NATem? Masz jakieś otwarte porty?
  • #4 3412683
    foraq
    Poziom 17  
    Trackery demonoida mają zwykle po kilkadziesiąt seedów i peerów, próbowałem także na innych bez rezultatu. W Firewallu mam porty odblokowane, w ustawieniach systemu nic nie zmieniałem...

Możliwe że admin coś zrobił, nie wiem, ale to już byłoby przegięcie...

Wiem że BitComet często jest banowany ale w tym przypadku to niemożliwe ponieważ zrobiło się to na różnych trackerach w tym samym momencie...

Co do IP to nie jestem pewny...
  • REKLAMA
  • #5 3414998
    foraq
    Poziom 17  
    Problem wystepuje przy wszystkich klientach Torrentów... Muszę spytać admina czy coś nie grzebał w portach, ale to dopiero w poniedziałek (muszę iść do punktu)...

A tak przy okazji- jeśli ktoś ma internet przez wi-fi tak jak ja to współczuje...
  • REKLAMA
  • #6 3416615
    tyszek
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    a na wifi masz przekierowanie porów ??
  • #7 3421524
    foraq
    Poziom 17  
    OK. Problem już rozwiązany... Skontaktowałem się z dostawcą i dowiedziałem się że w godzinach 3:00 am do 23 porty są zablokowane i nie ma możliwości używania p2p, także torrentów :( A w takim przypadku nic nie idzie zrobić :(

Ale wielkie dzięki za chęci, zapamiętam:)

PS. Nie dość że taki net powolny to jeszcze blokadę zakładają...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik korzystający z BitComet 0.68 i 0.81 napotkał nagły problem z połączeniem do trackerów torrentów, otrzymując błąd "Tracker Connection Error : 3". Problem dotyczył różnych trackerów i występował również w uTorrent, mimo że połączenie internetowe przez Wi-Fi działało poprawnie, a porty w firewallu były odblokowane. W dyskusji zasugerowano możliwe blokady ze strony administratora sieci lub samych trackerów, które coraz częściej blokują BitComet z powodu wysyłania błędnych danych i fałszowania ratio. Ostatecznie okazało się, że dostawca internetu blokuje porty p2p w godzinach od 3:00 do 23:00, co uniemożliwia korzystanie z torrentów w tym czasie. Problem nie wynikał z konfiguracji klienta ani lokalnej sieci, lecz z narzuconych ograniczeń operatora.
REKLAMA