logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ricoh Aficio 350 zacina papier tylko z podajnika ręcznego

nils0 08 Mar 2006 13:57 1755 5
REKLAMA
  • #1 2389694
    nils0
    Poziom 11  
    Witam. mam następujący problem. Od pewnego czasu podajnik ręczny zacina 100% kartek . Wymieniłem komplet rolek pobierających (Katun). Wszystko dokładnie wyczyściłem i ruszyło. Po 20-tej kartce wszystko wrOciLo do stanu sprzed naprawy. Papier staje tuż przed samą rolką rejestracji. Dodam , że ze wszystkich kaset maszyna pobiera papier idealnie. Może ktoś mógłby mi w tym temacie pomóc.
  • REKLAMA
  • #2 2390149
    Janusz.P
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 224
    w podajniku ręcznym jest sprzęgło ( AX200140)ktore należałoby prawdopodobnie wymienić. A co do gumek katuna to sa malo trwałe. oryginały są niedtogi a oniebo lepsze
  • REKLAMA
  • #3 2390390
    clip7
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    Kiedyś regenerowałem tą maszynkę i rozbierałem transport pionowy papieru. Miałem ten sam problem z ręcznym. Okazało się, że zamieniłem parę sprężyn dociskających rolki w transporcie pionowym w platykowej obudowie do której przylega cały moduł podajnika ręcznego. Wstawiłem tam sprężyny od rolek transportu pionowego z "piętra" niżej. A one miały inną twardość.
    Ale to tak na marginesie.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2390490
    biurotechnika
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam. Miałem kiedyś podobna przygodę. rozwiązanie było dosyć proste. - Do tej pory nie spotkałem się z rolką podajnika ręcznego w zamienniku która by działała :( . Leczy cię kolego tylko oryginał, niestety.
  • REKLAMA
  • #5 2394135
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 836
    Z pewnością sprzęgło ! Dzisiaj byłem dokładnie na tym samym przy 450 i sprzęgło wystarczy wyczyścić bo jest w dość pechowym miejscu i syfu się tam dostaje co nie miara !

C.
  • #6 2396512
    datatomek
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Po oczyszczeniu sprzęgła,lub jego wymianie należy przeprowadzić regulację pętli z tego podajnika.Przy złej regulacji może w skrajnych przypadkach nawet przy sprawnym podajniku źle pracować.
REKLAMA