logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PROBLEM z podłączeniem TV do komputera

DjAmos 08 Mar 2006 15:03 1510 3
REKLAMA
  • #1 2389932
    DjAmos
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Czesc mam problem z podlaczeniem i skonfiguroawaniem kbal alaczacego kompa z tv, kupilem taki kabel http://allegro.pl/item89489266_kabel_pc_tv_svhs_m_jack_na_euro_divx_y_na_tv_.html

i wszystko dziala.. obraz jest, kolor jest tylko np jak chce wlaczyc jakis film, to poprostu mam takie bladoniebieskie tlo, mam karte graficzna ge force 4 mx 4000 i zrobilem poprostu klonowanie i wlasnie jest taki problem jak napsialem wyzej , prosze o pomoc
    Nie używaj dużych liter w tytule.
    Rady:
    - dbaj o styl swojej wypowiedzi
    - nie popełniaj błędów
    - nie zaniżaj poziomu elektroda.pl
    Dziękujemy! [h]
  • REKLAMA
  • #2 2396322
    Scotty_
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Czy próbowałeś żąglować ustawieniami karty? Spróbuj może też sciągnąć jakiś nowszy sterownik lub program do obsługi TV-out, najlepiej oczywiście N-vidii.
  • REKLAMA
  • #3 2396417
    grzegy
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    sprobuj uzyc funkcji dualview (?) -dokladnie nie pamietam. na klonie domyslne odtwarzanie jest dla monitora, w tamtej opcji mozesz zmienic to ustawienie
  • #4 2396445
    oleksy009988
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    Dajesz właściwości pulpitu --> Ustawenia --> Zaawansowane --> zakładka GeForce XXXXXX.

W wysuniętym lewym menu dajesz nVidia Discplay Settings.
    W oknie głównym nVidia Display Mode wybierasz CLONE.
    Niżej ustaw: tak by pierwszy (primary discplay) był TV drugi (secondary discplay) monitor. Klikasz zastosuj, OK, i powinno działać.

Tutaj masz najnowsze detonatory nVidii
    http://download.nvidia.com/Windows/81.98/81.98_forceware_winxp2k_international_whql.exe

Poniżej masz screena jak powinny wyglądać ustawienia. Ja na takich oglądam i jest wszystko OK.
    Załączniki:
    • PROBLEM z podłączeniem TV do komputera nvidia.jpg (81.55 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA