logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdobyć sample układów TDA7317, TDA7318 i TDA7294?

kafka 15 Maj 2003 23:41 3730 20
REKLAMA
  • #1 215347
    kafka
    Poziom 22  
    Ocena: 17
    Jeżeli ten post jest nie tam gdzie trzeba to serdecznie przepraszam. Szukałem na forum informacji o samplach, ale nie bardzo znalazłem. Chodzi mi to, jak można dostać sample układów tda7317 i tda 7318?
    No i jeszcze tda 7294...
  • REKLAMA
  • #2 216200
    Miroslaw P.
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Opisy ze schematami powinieneś znaleźć na stronie Philipsa
  • #3 216572
    Jaco18
    Poziom 26  
    Ocena: 15
    Podejrzewam, że raczej nie dostaniesz sampli tak popularnych układów za darmo :-)) Sample przeweażnie wysyłają tylko jak podasz dobry powód i to raczej jakieś nowe i mało popularne układy, np jakieś dekodery mp3 itp. Ja zamówiłem sobie DSP crystala dekoder DD51., DTS, mp3 itp, zobaczymy czy przyślą.
  • #4 216729
    Piotr Chmura
    Poziom 1  
    Sample najszybciej przysyla TexsasInstruments 4dni (sprawdzone); Analog Digital wyrobil sie w 6 dni (czujniki przyspieszenia :D ), teraz czekam na czujnik polozenia f-my Hamamatsu. zobaczymy czy przysla. generalnie duzo firm rozdaje sample, ale czesto trzeba bladzic po stronach producentow (np. robi roznice czy strona jest z anglii czy japoni czy tez us, jak w przypadku hamamatsu sample znalazlem na US). niektorzy chca prosby wyjasniajacej, wypelnienia ankiety (czy nie jestescie Osama czy Husajnem i nie robicie bomby nuklearno-biologiczno-chemicznej :) ) itd. Najwazniejsze sampli NIE sprzedawajcie. Przez takich co opylili sample niektore firmy wykluczyly polske z samplowania :oops:
  • #5 216884
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Piotr Chmura napisał:
    Przez takich co opylili sample niektore firmy wykluczyly polske z samplowania :oops:

Czy to prawda? Bo chyba firma Dallas się wypięła na Polske.
  • REKLAMA
  • #6 219513
    Tomek11r
    Poziom 22  
    Maxim przysłał mi scalak w niecałe dwa tygodnie i jeszcze płytkę CD z katalogiem dorzucili :) . ST chyba nie rozdaje swoich układów, tda 7318 to popularne układy od lat stosowane. Z zakupem nie powinno być problemów.
  • REKLAMA
  • #7 219834
    Jaco18
    Poziom 26  
    Mam pytanko, nie wiecie może czy sample wysyła japońska firma JRC (NEW JAPAN RADIO) producent seri scalaków NJM, NJW itp ???
    Potrzebny mi jest NJW1150 (cyfrowy regulator 6 kanałów audio do kina domowego) podejrzewam że w polsce go raczej nigdzie nie kupię, może wysłali by próbkę ?? Będę wdzięczny za każdą informację.
  • #8 220535
    Tomek11r
    Poziom 22  
    NJR to firma amerykańska nie japońska. Nazwa jest myląca. Musiałbyś znaleźć dystrybutora na Polskę a takiego chyba niema.
  • REKLAMA
  • #9 221014
    Jaco18
    Poziom 26  
    Ale firma to JRC !!! To firma na pewno jpońska bo nazwiska na stronie to japońce / chińce nie rozróżniam :-)))
  • #10 221041
    Tomek11r
    Poziom 22  
    No to poprawka :wink: . Amerykańsko-japońska. Na www.njr.com nie podano japońskiego adresu.
  • #11 221054
    Jaco18
    Poziom 26  
    kurna, dzięki stary za ten adres, ja byłem wcześniej na japońskiej wersji !!!!!!!! Są sample - uratowałeś mnie !!!!! THXX
  • #12 221255
    CKsrv
    Poziom 32  
    Ocena: 87
    Sample sa ale jakos tu pociciane to zamówienie (hmm)
  • #13 222244
    Jaco18
    Poziom 26  
    Chyba po rejestracji (dostajesz wtedy chasło i login) musisz wysłać do nich maila z prośbą o konkretny układ i umotywować swoją prośbę. Ja wysłałem wczoraj po angielsku (chińskiego nie znam:) ) maila, ale od razu dostałem odpowiedź że facet wyjechał na 2 dni i wraca w piątek.
  • #14 222564
    CKsrv
    Poziom 32  
    Ocena: 87
    Tylko mi nie mów ze sie nazywa Joe.
  • #15 223692
    Jaco18
    Poziom 26  
    Jak byś zgadł :-))
  • #16 230232
    Gorgoroth
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 63
    elektryk napisał:
    Piotr Chmura napisał:
    Przez takich co opylili sample niektore firmy wykluczyly polske z samplowania :oops:

Czy to prawda? Bo chyba firma Dallas się wypięła na Polske.

Dokladnie, Dallas juz nie posyla do Polski :x Dzis chcialem zamowic z Microchip'a i okazuje sie ze oni tez nas juz olali :x Podziekujmy debilom co sample sprzedawali na allegro :x :cry:
  • #17 230256
    elektryk
    Poziom 42  
    As of May 27, 2003 online samples are temporarily unavailable for registrants in Poland and Romania due to new customs restrictions.
    Czytać a rozumieć to dwie inne sprawy, chodzi o nowe stawki celne od grudnia zeszłego roku, do tej pory microchip zaniżał wartość przesyłki tak żeby się mieściła poniżej 45EURO (wtedy szło bez cła), coś w okolicy grudnia stawki się zmieniły i wartość wynosi 25EURO (i pewnie mieli sporo cła do zapłacenia)
  • #18 232924
    artgt
    Poziom 1  
    Nie wiecie, czy IDT daje sample? Na stronie niby są dostęne ale nie wiadomo jak zamówić. Chodzi o FIFO 7203 lub 72230. :?
  • #19 238627
    elektryk
    Poziom 42  
    Coś się ruszyło na stronie Microchip. Niestety na gorsze, bo lista krajów się wydłużyła :(
    As of June 3, 2003 online samples are temporarily unavailable for registrants in Poland, Turkey, Russia, Hungary, Romania, Ukraine, Bulgaria, Czeck Rep., Bosnia, Africa, Yugoslavia, Egypt, and Slovakia due to freight and customs restrictions
  • #20 239300
    Tomek11r
    Poziom 22  
    Czyli wszystkie Bratnie Kraje :D :D :D . Chyba jakiś dziwny ustrój panujący jakiś czas temu wpłynął nieco na mentalność obywateli tych państw.
    A może ci cholerni Amerykańce się znów na nas uwzięli. Za co???
    :D :D :D
    Odbudujmy CEMI !!! Nie damy im próbek !!!

Tak poważnie to nie ma nic do śmiacia :cry: .
  • #21 480655
    Jaco18
    Poziom 26  
    uwazaja nas po prostu za obywateli 2 kategorii .....

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy możliwości uzyskania próbek (sampli) popularnych układów scalonych TDA7317, TDA7318 oraz TDA7294. Użytkownicy wskazują, że darmowe próbki takich powszechnie stosowanych układów są trudne do zdobycia, gdyż producenci zwykle udostępniają je tylko dla nowych, mniej popularnych komponentów po uzasadnieniu celu ich użycia. Przykładowo, Texas Instruments i Analog Devices mają szybkie procedury wysyłki sampli, ale często wymagają rejestracji, wypełnienia ankiet i uzasadnienia zamówienia. Wiele firm, takich jak Dallas czy Microchip, obecnie nie wysyła próbek do Polski z powodu nowych ograniczeń celnych i polityki dystrybucji, co jest powodem frustracji użytkowników. Wspomniano także o japońsko-amerykańskiej firmie JRC (New Japan Radio), która udostępnia próbki po rejestracji i kontakcie mailowym. Ogólnie, popularne układy TDA7318 i TDA7317 są łatwo dostępne w sprzedaży, więc próbki nie są standardowo oferowane. Problemy z dostępnością sampli w Polsce wynikają głównie z polityki producentów i zmian w przepisach celnych, a nie z braku chęci udostępniania próbek.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA