logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka CD-RW LITE-ON 48246S - szufladka wysuwa się i wsuwa bez przerwy

Mariaczi 09 Mar 2006 21:34 906 2
REKLAMA
  • #1 2395672
    Mariaczi
    Poziom 11  
    Poczatek był taki iż pewnego dnia zaczelo cos w niej szfankowac z szufladka, zaczela bardzo pomalutku sie wysuwac i wsuwac. Rozkrecilem przeczyscilem zebatki i skrecilem. Nastepnie szufladka zaczela chodzic elegancko , natomiast pojawil sie takowy problem. Podczas wlozenia plyty nagrywara wariuje wysuwa i wsuwa płyte bez przerwy. Po jakims czasie zalapie i dziala prawidlowo. Gdy nagrywam plytke to skonczy proces nagrywania przed programem i znow wysuwa i wsuwa sobie plytke. NIe wiem co sie moglo stac? Czy to problem mechaniczny ze nie za kazdym razem szufladka wsuwa sie do konca? Czy cos innego?
  • REKLAMA
  • #2 2395904
    oleksy009988
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    Rozbierz ją jeszcze raz i zobacz, czy wszysto jest OK. Sprawdź czy nie zabrudziłeś lasera, i czy nic nie blokuje szufladki. No i jeszcze czy wszystkie tasiemki są dobrze podopinane.
  • #3 2396315
    Mariaczi
    Poziom 11  
    W środku okej było. Ale zrobilem cos innego. Wgralem jakiegos flasha nowego po czym padla zupelnie. Pokombinowalem jakimis fixami i innymi i w koncu powstala na nowo. CO sie jeszcze okazalo to z 48X na 52X przy okazji sie zrobila. Narazie ja testuje ale wyglada ze dziala okej. Czy to mozliwe ze przy jakims malym upadku (bo pamietam ze raz mi spadla podczas rozbiurki z biurka) cos w Epromie sie pomieszalo? A po fleszu wszystko okej??
    DZieki za pomoc.

Dodano po 14 [minuty]:

Po testach stwierdzam ze nagrywarka dziala bez zastrzezen. Samemu az mi ciezko uwierzyc, bo 3 godziny temu spisalem juz ja na straty i chcialem juz DVD kupowac. Jak sie okazalo warto walczyc do konca! Pozdrawiam.
REKLAMA