logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak nagrać muzykę na CD-R dla Technics SL-PG570A? Program do nagrywania?

salavi 09 Mar 2006 23:28 1182 5
REKLAMA
  • #1 2396200
    salavi
    Poziom 10  
    mam taki problem:
    mam cd technics sl-pg570a chciałbym zgrać sobie muzykę z kompa na cd,ten cd napewno czyta cdr. bo sprawdziłem to na płytach,które posiadałem wcześniej.nagrywam w windows media ,realu,nero i nic odtwarzacz widzi płytę pokazuje ilość utworów ale nie czyta.Morze mi ktoś polecić jakiś program który będzie nagrywał proszę o pomoc. dodam że próbowałem nagrywać na różnych płytach.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2396298
    rufus4333
    Poziom 19  
    Ocena: 34
    Witam. To nie jest w tym wypadku kwestia programu do nagrywania płyt. Myśle ze wine ponosi sam cedek, jezeli jest stary i wyeksploatowany to tłoczone płytki jeszcze pociągnie, ale przy cdr zaczynają sie schody. Płyta cdr ma gorszy współczynnik odbicia światła niż tłoczona, a dioda laserowa w czytniku niestety się zużywa...
  • REKLAMA
  • #3 2396355
    salavi
    Poziom 10  
    tak ale skopiowałem w nero orginalną płytę na cdr i czyta a jak nagrywam z dysku twardego na cdr to ani rusz.
  • REKLAMA
  • #4 2396383
    radek68
    Poziom 20  
    Ocena: 20
    Rozumiem, że płyty nagrane wcześniej TERAZ czyta a te nagrane teraz nie, tak? Jeśli tak, to może być wina nagrywarki albo płyt. Mam znajomego, który ma technicsa i on czyta wszystkie nagrywane oprócz niebieskich verbatimów. No i sprawa tego jak nagrywasz. Nie mogą to być pliki z muzyką jako dane tylko płyta musi być nagrywana jako AUDIO CD !!!
    :)
  • REKLAMA
  • #5 2396441
    tomi-pops
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    nagraj z prędkością x1 lub 2 i sprawdz nieraz się zdarza że nagrywając z większą prędkościa są takie objawy na innych odtwarzaczach. Jesli bedzie ci czytać to wytestuj naiszybszą . powodzenia.
  • #6 2537841
    adrian20
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Mam ten sam odtwarzacz na warsztacie. Czyta wszystkie CD-Rki.
    Prawdopodobnie jest już wyeksplatowany. Proponuję zabrać się za naprawę. Wyczyścić laser - nie samą soczewkę temat setki razy poruszany na forum. Później wymieniamy silnik, który odpowiada za obracanie płytą 5,9VDC ok 10zł. Następnie kondensatory w zasilaniu serwa. Jeśli to już nie pomoże niestety wymienamy laser i sprzęt służy latami.
REKLAMA