logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230i - krótka żywotność baterii po ładowaniu różnymi ładowarkami

compaq 11 Mar 2006 16:32 1109 5
  • #1 2402256
    compaq
    Poziom 17  
    Ocena: 1
    Witam. Mam malutki problem. Otóż kupiłem klika dni temu nową Nokię 6230i. Pochodzi on z anglii wiec mam angielską ładowarke z przejsciówką na polskie gniazda. Kiedy mi sie telefon rozładował do 0 podłączylem go do tej orginalnej ładowarki (5,7 V) jednak nie wiem dlaczego piszczała więc podłączyłem go do polskiej ładowarki transformatorowej (niestety) [3,7 V]. Telefon ładował się kilka godzin na tej transformatorowej po czym został przepięty na tą impulsową 5,7 V. W sumie telefon ładował się ponad 24h (wyłączony) ale co sie okazuje... bateria wyczerpała się po kilku, może kilkunastu godzinach pracy na tym telefonie. Nie jest to mój telefon wiec do konca nie wiem jak był używany ale zastanawia mnie skąd w Nokii tak krótki czas żywotnosci baterii, kiedy telefon jest nowiuteńki. Spotkał sie ktoś z czymś takim? bo ja jak dotąd nie :/ co zrobić z tym fantem? Z gory dzieki za odpowiedzi.
  • #2 2402907
    charliecharlie
    Poziom 24  
    Ocena: 27
    jak "mocno" używałeś fonika, że padł po kilkunastu godzinach?
    napisz coś więcej:
    czy się "bawiłeś", czy tylko gadanie i sms
    czyvibra włączona itp
    bo z twoich szczątkowych informacji niewiele wynika

mnie 6230i aku trzyma max 24godz, a ten sam fonik z tym samym aku w rękach mojej pani trzyma ok 5dni
    pozdro
  • #3 2403036
    compaq
    Poziom 17  
    Ocena: 1
    wiesz co... głównie to było słuchanie dzwonków, ogólne zapoznanie z całym menu telefonu, troche radio i chyba tyle. Zadna rozmowa nie byla wykonana tylko 2 albo 3 smsy wysłane i raczej to wszystko. Ale to mozliwe, żeby orginalna bateria w tym telefonie trzymala 24 godziny?
  • #4 2485766
    damiankop
    Poziom 22  
    Ocena: 44
    Tak to jest możliwe w tym telefonie a jak staci zasięg to już masakra.

Pozdrawiam

Damian
  • #5 2611000
    Witoo$
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Mi bateria trzyma 2 dni, ale podejrzewam ze ci w Orange podmienili baterie na jakas używke.. ale to juz inna historia.
    pozdr!
  • #6 2613434
    micho_m
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    A mi bateria trzymala ok 12 godzin. Jak odlaczylem rano teleofn to wieczorem juz pipczal ze bateria rozladowana. Ale ja gadam po 3 godziny dziennie
REKLAMA