Witam
JA mam podobny problem , pisałem o nim dwa dni wcześniej , baterię sprawdziłem i jest ok. Telefon jest do kitu , jutro oddaję do serwisu (drugi raz).
Pozdrawiam
Też mam 6230i z wadą nie mam wogóle poświetlania (coś się uszkodziło) ale mimo to bateria trzyma jakieś 4/5dni (używam sporadycznie).
Moze jest coś uszkodzone w waszych tel albo cos z bateriami, znajomy kupił na allegro baterie do NGAGE 1200mAh jakiejś firmy Maxcell i też trzymała mu max 1/2dni a stara tyle samo
bardzo dużo ludzi narzeka na krótkie trzymanie 6230i.To dobry fon ale dużo żre prądu z tym iż jeden dzień to przesada...coś w takim przypadku jest nie tak..
✨ Użytkownicy Nokii 6230i zgłaszają problem z szybkim rozładowywaniem się nowej baterii, która wytrzymuje maksymalnie 2 dni, podczas gdy stara bateria trzymała około 1 dnia. Problem występuje mimo bardzo ograniczonego użytkowania telefonu. Wskazywano, że może to być wada samego telefonu lub baterii, gdyż testowano kilka baterii bez poprawy czasu pracy. Jeden z użytkowników zauważył, że jego telefon z uszkodzonym podświetleniem baterię trzyma nawet 4-5 dni, co sugeruje możliwe uszkodzenie sprzętowe w innych egzemplarzach. Inni użytkownicy potwierdzają, że Nokia 6230i ma tendencję do dużego zużycia energii, choć czas pracy na baterii powinien wynosić więcej niż jeden dzień. Pojawiły się też informacje o bateriach innych producentów (np. Maxcell do NGAGE 1200mAh), które również nie poprawiły czasu pracy. Wskazane jest sprawdzenie stanu telefonu w serwisie oraz zwrócenie uwagi na ewentualne uszkodzenia sprzętowe lub wadliwe baterie. Wygenerowane przez model językowy.