logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230i - krótki czas pracy baterii mimo serwisu, co robić?

labas 06 Sty 2006 19:09 1176 5
  • #1 2153309
    labas
    Poziom 17  
    Witam
    Kupiłem nokię 16.12.05 i trzykrotnie ładowałem i rozładowywałem .
    Wytrzymuje maksymalnie 24 h przy ok. 10 rozmowach 2-minutowych ,
    żadnych zabaw , gier ani zdjęć .
    Stwierdziłem że tak nie powinno być i oddałem telefon do serwisu (gwarancja 24 miesiące) . Potygodniu telefon otrzymałem z powrotem wraz z pismem że wymienione przez mnie objawy nie występują , byłem trochę zdziwiony tym , ale poczekałem do ponownego naładowania telefonu i okazało się że dalej jest to samo - telefon wytrzymuje max. 24h . Co może być tego przyczyną , słaba bateria czy walnięty telefon ?
    Pozdrawiam
  • #2 2153334
    kudlaty18
    Poziom 12  
    Witam !! .
    Pozycz od jakiegos znajomego baterie, albo włóż swoja do innego telefonu i zobacz jak tam bedzie sie sprawowac, jezeli tak samo znaczy ze bateria, jezeli bedzie dobrze dzialac znaczy ze komorka (soft).
    Takie jest moje zdanie :)
    pozdrawiam
  • #3 2153365
    labas
    Poziom 17  
    kudlaty18 napisał:
    Witam !! .
    Pozycz od jakiegos znajomego baterie, albo włóż swoja do innego telefonu i zobacz jak tam bedzie sie sprawowac, jezeli tak samo znaczy ze bateria, jezeli bedzie dobrze dzialac znaczy ze komorka (soft).
    pozdrawiam

Właśnie w tym problem że nik ze znajomych nie ma takiej baterii , a nową szkoda kupować jeśli nie mam pewności - ale szukam kogoś z taką baterią.
  • #4 2153608
    kudlaty18
    Poziom 12  
    labas napisał:
    kudlaty18 napisał:
    Witam !! .
    pozdrawiam

Właśnie w tym problem że nik ze znajomych nie ma takiej baterii , a nową szkoda kupować jeśli nie mam pewności - ale szukam kogoś z taką baterią.

Wiec w takim wypadku mozna tylko "gdybać" , więc "musisz" znalesc kogos kto pomoze osobiscie, badz mozesz przejsc sie do jakiegos komisu i dac im do zdjagnizowania ten telefon .
    pozdrawiam
  • #5 2154465
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    wyłacz wszelkie blutechy itp najlepiej zresetuj do fabryki.Dalej zmierz prąd pobierany na standby,podczas rozmowy i jako wyłaczony.To powinno co nie co rozjaśnic sprawę..

ftb
  • #6 2155107
    Dr.Zepsuj
    Poziom 20  
    Ocena: 35
    mozesz miec slaby zasieg. na jedna kreske. wtedy padnie na 100%.
    zostaw go wlaczonego bez karty sim i zobacz ile podziala.
REKLAMA