logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder Polsat Samsung - zawieszenie na aktualizacji systemu, co zrobić?

Zdzichu 13 Mar 2006 16:00 8068 5
REKLAMA
  • #1 2409371
    Zdzichu
    Poziom 32  
    Ocena: 441
    Od wczoraj na ekranie jest napis UPDATING SYSTEM SOFTWER itd. Na wyświetlaczu 6 - 01 , czasem zmieni się na 6 - 02 ale za jakiś czas znów wraca do 6 - 01. Nie da się nic zrobić. Czy tuner do wymiany czy da się go jakoś odblokować? Dodam że nic tam nie było kombinowane, poprostu ktoś włączył mu poboieranie nowego oprogramowania z satelity i tak już zostało.
  • REKLAMA
  • #2 2409609
    FTM
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Witam,

jaką masz karte N1 czy N2?
  • REKLAMA
  • #3 2409678
    konradzki
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    jesli nadal korzystasz z uslug polsatu to przez 12 miesiecy po zakupie dekodera na wlasnosc lub do konca umowy jesli dekoder w dzierzawe przysluguje ci wymiana w punkcie cp, za niewielka oplata 18 zl,
  • REKLAMA
  • #4 2410031
    Zdzichu
    Poziom 32  
    Ocena: 441
    Karta jest now , abonament opłacany, a tuner nie chodzi. Chciałem go uruchomić żeby uniknąć jazdy do dystrybutora i oczekiwania na nowy tuner. Podobno trwa to bardzo długo. Ale skoro nie da się tego jakoś odblokować to będzie trzeba wymieniźć tuner, tylko nie rozumiem dlaczego za to trzeba płacić? Ale to już inna historia.
  • REKLAMA
  • #5 2415129
    gomez21
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam

Napisz co robiłeś aby odblokować tuner. Czy instalacja antenowa jest nowa? Jaki jakościowo jest z niej sygnał? Czy odbierasz sygnał z jednego, czy z kilku satelit?
    W starszych modelach używanych przez Polsat przy nieudanej próbie aktualizacji oprogramowania pomagało resetowanie tunera za pomocą wtyczki sieciowej, Spróbuj wyciągnąć ją z sieci na kilka minut. Nie wiem czy to się sprawdzi w Samsungu, ale na pewno mu nie zaszkodzi.
    Samsungi to nowy sprzęt ,więc chyba nie ma powodu go aktualizować, nie jestem pewien czy na satelicie jest umieszczone jakiekolwiek oprogramowanie do tego modelu.

Pozdrawiam
REKLAMA