logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć Neostradę i telefon do nowego gniazdka telefonicznego?

luki6020 14 Mar 2006 15:45 1626 12
  • #1 2413264
    luki6020
    Poziom 11  
    Witam...kupiłem nowe gniazdko telefoniczne... bo wydawało mi się że stare się zepsuło...Lecz problem jest w tym że podłączam dwa przewody do nowego gniazdka... i telefon jest ok...tylko mam jeszcze do podłączenie Neostradę... I jak podłączam przewód do Neostrady...to Telefon działa jakby chciał a nie mógł...przerywa strsznie trzeszczy prawie telefonu nie ma a internet się rozłącza...Nie wiem co mam robić pomóżcie... Nawet jak podłączam sam internet to nie działa a telefon jak sam podłączam to działa lecz jeści chce razem podłączyć to właśnie telefon strsznie trzeszczy i przerywa a internet się co chwilę rozłącza...
  • #2 2413292
    embros
    Poziom 24  
    Ocena: 53
    Witam!
    Aparat telefoniczny Musisz podłączyć przez filtr (jest w zestawie neostrady )
    pozdrawiam
    Piotrek
  • #3 2414180
    luki6020
    Poziom 11  
    Jest wszystko poprawnie podłączone..Neo mam juz rok i nie było żadnych problemów ..dopiero od tygodnia ...zaczeło się tak dziać
  • #4 2414208
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Napisz czy gniazdko wymieniłeś tylko dla tego że się rozleciało czy też może dla tego że już wtedy pojawiły się trzaski a może po wymianie jakiś czas było ok a dopiero potem się to wszystko zaczeło.
  • #5 2415002
    luki6020
    Poziom 11  
    Nie problemy się zaczęły jak było jeszcze stare gniazdko...Wymieniłem na nowe i jest tak jak było i wkońcu zostawiłem stare... i jak podłączam kabel od Neostrady to nie ma sygnału w telefonie... a czasami jest ale ze strasznymi trzaskami
  • #6 2417234
    mozdzmar
    Poziom 17  
    Ocena: 50
    Do gniazdka powinien być włączony rozgałęźnik, a telefon wpinamy poprzez filtr. Filtr i rozgałęźnik są w zestawie.
    Jeśli poprzednio było dobrze, a teraz jest źle to masz na linii uszkodzenie, zgłoś na 9393. Jednak lepiej żebyś miał to podłączone jak napisałem jak przyjdą monterzy lokalizować uszkodzenie (moim zdaniem masz zły styk na linii, lub upływność).
    Pozdrawiam
  • #7 2418118
    luki6020
    Poziom 11  
    WSZYSTKO JEST POPRAWNIE PODŁĄCZONE...! LUDZIE MAM NEO od 2 lat... i wszystko działało...!
  • #8 2418355
    Jack14
    Poziom 38  
    Zrób to co napisał "mozdzmar" bo pewnie przyczyna leży po stronie linii telefonicznej i prosimy nie krzycz.
  • #9 2418927
    telwisalfa
    Poziom 21  
    Ocena: 86
    luki6020 napisał:
    WSZYSTKO JEST POPRAWNIE PODŁĄCZONE...! LUDZIE MAM NEO od 2 lat... i wszystko działało...!

Błekitna linia 9393 się kłania i czeka na Twoje zgłoszenie problemu.
  • #10 2422233
    luki6020
    Poziom 11  
    dzwoniłem u nich jest wszystko w porządku... czy może to być wina kabla od internetu..?
  • #11 2422453
    Jack14
    Poziom 38  
    Co znaczy "u nich jest w porządku" ma umówić się z Tobą o której godzinie przyjdzie monter.
    Sprawdzi na miejscu i wszystko się wyjaśni.
  • #12 2422936
    luki6020
    Poziom 11  
    Dobra a inne pytanie od kabla telefonicznego co idzie na zewnątrz do domu wychodzą 4 przewody a do gniazdka w domu się podłącza tylko dwa u mnie jest pomarańczowy i biały... Czy to się tylko podłącza 2
  • #13 2422956
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    luki6020 napisał:
    Dobra a inne pytanie od kabla telefonicznego co idzie na zewnątrz do domu wychodzą 4 przewody a do gniazdka w domu się podłącza tylko dwa u mnie jest pomarańczowy i biały... Czy to się tylko podłącza 2
    tak sygnal przychodzi po 2 zyłach-kolor jest nie istotny-proponuje zamknąc ten post bo niebawem zejdziemy na barwe gniazdka telefonicznego

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy podłączenia Neostrady i telefonu do nowego gniazdka telefonicznego. Telefon działa poprawnie po podłączeniu samego przewodu, natomiast po podłączeniu kabla od Neostrady pojawiają się trzaski, przerywania sygnału i rozłączanie internetu. Zalecane jest użycie filtra DSL (dołączonego do zestawu Neostrady) oraz rozgałęźnika, które powinny być podłączone zgodnie z instrukcją. Problemy mogą wynikać z uszkodzenia linii telefonicznej, złego styku lub upływności, co wymaga zgłoszenia do operatora i wizyty montera. W linii telefonicznej do gniazdka podłącza się zwykle dwa przewody (kolory nie mają znaczenia), mimo że na zewnątrz może być ich więcej. Sprawdzenie stanu kabla i prawidłowości podłączenia jest kluczowe dla stabilności działania telefonu i internetu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA