logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zrywanie połączenia WLAN na Mikrotiku z kartą D-Link 520 i anteną Yagi

kufcio 16 Mar 2006 01:09 801 1
REKLAMA
  • #1 2419922
    kufcio
    Poziom 20  
    Ocena: 77
    Witam
    AP na Mikrotiku, w komputerze karta d-link 520, antena Yaga, odleglosc 300m.

Od pewnego czasu w netstumblerze wykres jest pociety, nigdy tak nie bylo wczesniej. U kolegi podobna konfiguracja lecz antena parabol, karta DWL 520+. odleglosc UWAGA 100m ale na strychu:)

To samo od pewnego czasu.. z tym ze u mnie winda laczy sie a u niego do tego stopnia ze nie laczy.

Zeby bylo smieszniej ani u mnie ani u niego ZADNA siec w miescie nie jest stabilna.. wszystko zrywa, w NS ciagle skacze ilosc aktywnych AP, od zera i tak w gore i w dol.
    Nie mam pojecia, zamienialismy sie antenami, kartami i nic..

UWAGA: zataszczylem laptopa na strych do w/w koleszki, lap z karta intel 2200bg i ...? siec jest, poziom w NS -50dbi czyli ok. i to bez zewnetrznej anteny, wszystkie sieci sa stabilne. Do tej wlasciwej wpina sie smialo.

Wczesniej bylo ok. nic sie nie dzialo, siec byla, NS pokazywal stabilny link.

DODATKOWO': ustawilem AP ovislinka w tryb APC, podlaczylem antene, siec jest ale diodka od linku tez co kilka sekund mrygnie czyli tez zrywa...

Chlopaki co za diabel? nagle 2 karty siadly? w sumie AP tez? dziwne...

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2422207
    Luckskywalker
    Poziom 21  
    Ocena: 124
    Witam,nie pojawiło sie w okolicy moze jakies nowe "urządzenie"?ewentualnie druga siec?gdyz moze to byc spowodowane zakłuceniami.
REKLAMA