logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niestabilne Wi-Fi na 5 metrach - ASMAX ADSL, D-Link DWL-520, DWL-G520+

Talibanczyk 21 Wrz 2006 10:52 1038 2
REKLAMA
  • #1 3041953
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    Witam mam nie lada problem z "infrastrukturą" wi-fi

Chodzi o to ze jakość jej działania pozostawia duzo do zyczenia... w jednej chwili jakość sygnału jest znakomita i wszystko chula jak nalezy za sekunde nic kompletnie nie dziala i nawet jak wezmę szukanie sieni.. to nie wynajduje mi UP-ka:/

Mam UP-ka ADSL ASMAX i 3 kompy w jednym starą karte D-link DWL-520 <11kb/s> w drugim nową również D-linka DWL-G520+ oraz laptopika z karta mini-pci jakąś DELL-a

I wkurza mnie to ze w najmniej oczekiwanych sytuacjach połączenie się zrywa.- Co jest nie tak ?? odległość jest nie wielka bo max 5 m, zadnych super grubych ścian itp;/

Nie jest to tez wina UP-ka bo mam jeszcze D-linka i jak go postawiłem to bylo jeszcze gorzej:/

U mojego znajomego ktory mieszka w blokach ma 50 m2 mieszkanie i nie ma zadnego problemu.. moze z lapkiem sobie smigac po calum domu.

Prosze pomozcie - bo mnie nierwy zjedzą :P

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3042212
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Postaraj sie zrobic proby na roznych kanalach, ustaw np predkosc na stale na nizszym poziomie, nie piszesz czy uzywasz szyfrowania czy innych trybow b i g , wylacz oszczedzanie energi i w AP i u klientow
  • #3 3042297
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    Ok zrobie te rzeczy co mi napisales... i napiszę czy odniosło to jakiś skutek:)
REKLAMA