logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego płomień w junkersie Termet 0089 gaśnie przy puszczaniu wody?

MluMlu 16 Mar 2006 23:33 7054 4
REKLAMA
  • #1 2423579
    MluMlu
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    Witam od pewnego czasu gaśnie mi co raz częściej płomień w junkersie, głównie przy puszczaniu wody (bo normalnie jest ok) co może być przyczyną ??

Po zdjęciu przedniej klapy zauważyłem, że dziwny płomień wystaje poniżej dyszy i nie wiem czy tak ma być czy nie, ogólnie trudno jest mi to opisać gdyż na co dzień zajmuje się komputerami oraz chłodnictwem, więc dodaje zdjęcie.
    Załączniki:
    • Dlaczego płomień w junkersie Termet 0089 gaśnie przy puszczaniu wody? plomien.JPG (29.19 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2423663
    usterkaTVN
    Poziom 13  
    Ocena: 90
    Nabierz dużo powietrza w płuca i dmuchnij w otwór z którego wydobywa się płomień.Na pewno nie będzie gasł. A ponadto-przy twoich plastikowych oknach,choć raz w roku oddaj piecyk w ręce kogoś ktobędzie umiał wyczyścić z kurzu palnik i nagrzewnicę ze spalin,bo Ci się w piecyku zacznie wytrącać sadza.
  • REKLAMA
  • #3 2424126
    zbyszeks0
    Specjalista AGD
    Ocena: 239
    Proponuje zdemontować ten mały palniczek i pod gorącą wodą wymyć go w środku z zalegającego tam kurzu.Palnik jest niedrożny i ztego co widać ze zdjęcia nierównomiernie na 3 strony rozprowadzany jest płomień.Wtakim przypadku piecyk może też wybuchowo się odpalać.WYCZYŚĆkoniecznie świeczkę
  • REKLAMA
  • #4 2425905
    DonRomano
    Poziom 34  
    Ocena: 729
    Tak to widać, termopara jest niedogrzana.
    Wyczyścić dyszę śiwczki i samą termoparę.
    Termopara to ten sztyft po prawej stronie na zdjęciu.
  • #5 2427402
    MluMlu
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    Witam, postanowiłem kupić nowy palniczek cena w sumie prawie 60 zł, ale widać dużą poprawę sam płomień ładnie jest teraz rozproadzany, ogrzewacz wody działa o niebo lepiej.

Pozdrawiam i temat uważam za zamknięty.
REKLAMA