logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nero 6.6.1.4 nie widzi plików na DVD+R po nagraniu w trybie wielosesyjnym

skubi 18 Mar 2006 13:56 2744 7
REKLAMA
  • #1 2428541
    skubi
    Poziom 11  
    Nero 6.6.1.4 -po nagraniu plików /dvd+r/ w trybie wielosesyjnym /weryfikacja ok./ i po ponownym uruchomieniu nie widzi ich. W Winxp są widziane i czytane???.
  • REKLAMA
  • #2 2431682
    Twister0
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Wydaje mi się, że tak - nero pokazuje tylko pliki do nagrania, nie pokazuje plików z poprzednich sesji. Dobrze rozumiałem twoje pytanie??:)
  • REKLAMA
  • #3 2431708
    Radek102
    Poziom 20  
    Ocena: 17
    Napisz o co Ci chodzi to Ci ktoś pomoże
    Jeżeli pytasz czy XP widzi te pliki to odp. ----Tak
  • REKLAMA
  • #4 2431847
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2248
    Miałem podobny problem u kumpla z nagrywarką Liteon ! tyle że nie nagrywała na DVDRW - u mnie pomogła aktualizacja biosu nagrywarki do najnowszego ! i oczywiście sterowniki ASPI ! wgrane !
  • #5 2435172
    skubi
    Poziom 11  
    Po otwarciu zawartości napędu w systemie nagrane pliki są widoczne.
    Po odpaleniu nero - nero nie odczytuje zawartości płyty /pusty nośnik/, nie pokazuje tytułu płyty.Inną płytę tej samej firmy widzi i czyta bez problemów.
  • #6 2435520
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1418
    Aktualizacja biosu powinna pomóc Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 2474555
    skubi
    Poziom 11  
    Jest najnowszy soft , a problem bez zmian.
    Na nowej nagrywarce li-teona taki sam problem....
  • #8 2475042
    soulreaver1
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    Spróbuj zrobić multisesję na DVD-R(niektóre nagrywarki nie do końca radzą sobie z plusami) albo nagrałeś zbyt dużo plików w pierwszej sesji i nero automatycznie zakończył multisesję i nie da rady już nic dograć.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy Nero 6.6.1.4, które po nagraniu plików na nośniku DVD+R w trybie wielosesyjnym nie widzi zawartości płyty przy ponownym uruchomieniu programu, mimo że system Windows XP poprawnie odczytuje te pliki. Nero pokazuje jedynie pliki do nagrania, nie wyświetlając danych z poprzednich sesji. Próby rozwiązania obejmowały aktualizację firmware nagrywarki oraz sterowników ASPI, jednak problem pozostał, także na nowej nagrywarce Lite-On. Sugerowano, że niektóre nagrywarki mogą mieć problemy z wielosesyjnym nagrywaniem na nośnikach DVD+R i zalecano wypróbowanie nośników DVD-R lub sprawdzenie, czy pierwsza sesja nie została automatycznie zakończona przez Nero, co uniemożliwia dalsze dopisywanie danych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA