logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zautomatyzować ruchy myszki i klawiatury co kilka sekund?

KRZAG 18 Mar 2006 15:10 1491 3
REKLAMA
  • #1 2428837
    KRZAG
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    witam poszukuję sposobu na "wykiwanie" komputera
    chodzi mi tu o mozliwosc wysterowania ruchow myszki
    np zeby co 2 sekundy wsp kursora y zmniejszala sie o 10 pikseli po czym by wysylany byl komunikat o kliknięciu
    w miedzy czasie aby co ok 3 sek wysylany byl syg z klawiatury i nacisnietym jakims klawiszu np spacji
    czy ktos z was moglby mi pomoc zmajstrowac takie urzadzonko?
  • REKLAMA
  • #2 2429229
    yogii27
    Poziom 13  
    a gbyby zastosować logera(http://www.nikomp.com.pl/opisy/ZEHJ0/ZEHK3850.htm)
  • REKLAMA
  • #3 2429288
    KRZAG
    Poziom 12  
    hmm nom blisko blisko tyle ze trzeba by to zmodyfikowac, nie bardzo mam pomysł jak, no i pozostaje nadal problem myszki
    ale jest już jakiś postęp
  • #4 2439504
    morph13
    Poziom 25  
    Ocena: 32
    Jak wiadomo myszka przesyła dane po RS (tu mi chodzi o standard) a złącza to DB9 lub PS2 ewentualnie USB. W wypadku dwóch pierwszych jest w zasadzie prosto zrobić emulacje. Znajdz na jakim scalaku zrobiona jest mysz, te układy to swego rodzaju standard. Poszukaj aplikacji pdf do układu i wtedy wszystko bedzie jasne :-).
    Dowiesz się z jakimi parametrami transmisji dział łacze, jakie kody (komendy i dane) wysyła mysz do PC.
    Robisz emulator na '51 lub AVR i w zasadzie już masz problem rozwiązany, poza jednym soft musisz napisać SAM :-).
REKLAMA