logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Automatyczne sterowanie mikrostykiem w myszce z różnymi ustawieniami

kosolk 18 Lip 2006 09:23 3629 12
REKLAMA
  • #1 2829897
    kosolk
    Poziom 11  
    Czy da się zrobić urządzonko które sterowało by mikrostykiem w myszce komputerowej ?

Dokładnie to chodzi mi o taką sytuację:

Naciskam mikrostyk (czyli lewy przycisk myszy) czekam np. 1,5sek znowu naciskam, czekam 1s i naciskam ponownie.

Wiadomo, że ręcznie nie mam szans tego wykonać więc czy da się zrobić coś co będzie to robić za mnie (obojętnie czy będzie to obsługiwane przez mikrokontroler, LPT, COM, przez ten sam czy drugi komputer).

Najlepszym dla mnie rozwiązaniem byłaby możliwość żeby urządzonko miało do wyboru np. 5 różnych ustawień do wyboru.

Z góry dzięki za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 2830004
    sheeeep
    Poziom 25  
    Ocena: 19
    Coś takiego można zrealizować na małhm mikrokontrolerze, bądź na prostym układzie analogowym (może być odizolowany galwanicznie przekaźnikami)
  • REKLAMA
  • #3 2830231
    forestx
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 496
    Napisz do czego jest ci to potrzebne: moze rozwiązemy problem inaczej.
  • REKLAMA
  • #4 2830267
    kosolk
    Poziom 11  
    No to teraz będzie śmiech na sali :)

Potrzebne mi to jest do gierki w internecie gdzie ważna jest precyzja takiego "dwukliku" :)
  • #5 2830307
    forestx
    Spoczywaj w Pokoju
    Ech, nie ma głupich (śmiesznych) problemów, są tylko głupie odpowiedzi.
    Może to? http://www.data2town.com/news.php?id=67 - miałem starsza wersje, była prostsza. Tych programów jest sporo, poszukaj w googlu
  • #6 2830545
    kosolk
    Poziom 11  
    Sprawdziłem ten program oraz kilka innych ale wszystkie potrafią tylko klikać na "oknie windowsa" natomiast nie potrafią kliknąć na ekranie z grą, klikają w dobrych współrzędnych ale "pod oknem z grą" a nie na nim :(

Lista programików które sprawdziłem:

Klikacz 2006 - podany przez Was.
    Buttwatch
    Autoklikacz
    Klikacz
    Auto-internet 2.0.5
  • REKLAMA
  • #7 2830557
    forestx
    Spoczywaj w Pokoju
    A nie da się tej gry odpalic w oknie windowsowym?
  • #8 2830624
    kosolk
    Poziom 11  
    Jest możliwość odpalenia w oknie ale i tak nie klika, sprawdzałem to od razu testując te klikacze.
  • #10 2835757
    kosolk
    Poziom 11  
    tak chodzi o klikanie we właściwym tempie, dzisiaj wieczorem będe kombinował ze znajomym - programik napisany w pascalu który zapalał diody poprzez port LPT, spróbujemy to jakoś poprzerabiać i podłączyć do myszki.
  • #11 2835795
    sheeeep
    Poziom 25  
    Ocena: 19
    To może lepiej napisaćinny program w pascalu i bedize chodzil bez klikania tylko z zegarem ustawionym z pascalu?
  • #12 2835868
    kosolk
    Poziom 11  
    Nie jestem ani programistą ani elektronikiem - pare lat temu z pomocą jakiejś strony zrobiliśmy ten zapalacz diód i będziemy teraz kombinować to w jakiś "magiczny" sposób przerobić żeby sygnał nie zapalał diody tylko wysyłał impuls na mikrostyk albo bezpośrednio do układu myszki (mikrostyk wylutujemy).

Cytat:
    To może lepiej napisaćinny program w pascalu i bedize chodzil bez klikania tylko z zegarem ustawionym z pascalu?

Jak bez klikania ? mi właśnie chodzi o kilkanie lewym klawiszem myszy.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości stworzenia urządzenia automatycznie sterującego mikrostykiem w myszy komputerowej, realizującego kliknięcia z określonymi odstępami czasowymi (np. 1,5 s, 1 s). Proponowano zastosowanie małego mikrokontrolera lub prostego układu analogowego z przekaźnikami galwanicznie izolowanymi do symulacji naciśnięć. Problemem jest precyzyjne klikanie w grach internetowych, gdzie standardowe programy typu auto-clicker działają tylko na oknach systemu Windows i nie klikają poprawnie w oknie gry, nawet gdy jest uruchomione w trybie okienkowym. Autor planuje modyfikację istniejącego programu napisanego w Pascalu, który steruje diodami przez port LPT, aby zamiast diod generował impulsy do mikrostyku myszy (mikrostyk ma być wylutowany i sterowany bezpośrednio). Dyskusja obejmuje kwestie techniczne dotyczące pomiaru prądu i połączeń mikrostyku oraz sugestie dotyczące alternatywnych rozwiązań programowych i sprzętowych do precyzyjnego sterowania kliknięciami myszy.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA