logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Palmtop Zire 72 - Możliwości, zmiana systemu, gry i aplikacje

Samo87 19 Mar 2006 12:25 1195 3
REKLAMA
  • #1 2431967
    Samo87
    Poziom 11  
    Witam jestem laikjem w temacie palmtopów. Dostałem niedawno palmtopa ZIre 72 z\ prockiem 312MHz, ekran z rozdzielczością 320x320, 32MB ram i karta pamieci 256MB. Postawiony jest na nim Palm OS. Mam pytanie?? co ten sprzęt potrafi?? O odtwarzaniu filmów i mp3 już wiem, nudny organizer też ma. Czy da się zmienic system operacyjny w palmtopach?? Na naprzykład Windows Mobile 2003?? Jestem równiez ciekawy o gry na tą platforme. Bo na necie można znaleźć tylko jakieś obleśne graficznie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2433140
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6545
    Palmtopy są wyposażone w wyspecjalizowane (dedykowane) wersje systemów, można więc wgrać tylko taki system jaki został przygotowany (dostosowany) przez producenta dla danego modelu.
    Na gry nie masz co liczyć, co najwyżej coś w stylu Prince Of Persia lub jakiś RPG.
  • REKLAMA
  • #3 2921351
    geough
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Do palmtopów z systemem PalmOS istniej bardzo duża ilość programów ( również i gier ). Od prostych gier tekstowych po nawet port Dooma. Istnieją również emulatory komputerów i konsol takich jak: AtariSt, Amiga, Spectrum, GameBoy. W skrócie o możliwościach palmtopa decyduje, to, jakie programy na nim uruchomisz i do czego chcesz go używać.
REKLAMA