logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ARDO FDP28-A - Lodówka działa non-stop, jak ustawić termostat?

GSR 20 Mar 2006 11:23 1449 2
REKLAMA
  • #1 2435834
    GSR
    Poziom 2  
    Mam problem z lodówka.Od pewnego czasu lodówka kiedy sie wyłączy to już się nie załącza.Wyłączyłam ją z gniazdka i po godzinie załączyłam i lodówka zaczęła działać ale z tym samym skutkiem co przedtem,czyli kiedy się wyłączyła to juz nie zaskoczyła.Zaczełam kręcić termostatem(tymi dwiema srubkami w srodku)i lodówka teraz chodzi na okrągło i sie nie wyłącza.Co prawda lodówka mrozi a przy najmniej jest w srodku zimno ale chodzi na okrągło czy jest na 1 czy na 5 i wyłączyć ją mozna tylko ustawiając termostat na 0.Moze wystarczy pokręcic tymi śrubkami w termostacie-tylko która?Zaznaczam ze jestem kompletną laiczką i beztalenciem jeśli chodzi o naprawe takich urządzeń,a w dodatku jestem blondynką(choc czasami uda mi się coś naprwić na tak zwaną prowizorke)więc jesli ktoś byłby tak miły i odpowiedział na moje pytanie to prosze o tłumaczenie jaknajprostsze bo stwierdzenia typu kapilara nic mi nie mówią.Jesli kapilara to od razu co to jest i gdzie to coś(co by to nie było)jest w lodówce i jak się do tego dobrać.Panowie pomuszcie prosze. Z góry dziekuje.
  • REKLAMA
  • #2 2435919
    Topolski Mirosław
    Moderator Elektrotechnika
    Ocena: 1609
    Najprostsze tłumaczenie to idż kup nowy termostat i go zamontuj-rada na przyszłość:termostat jest i ustawiony fabrycznie i każda ingerencja w regulację kończy się wymianą na nowy.Jeśli czegoś nieumiesz,najpierw zapytaj(tak jak to teraz zrobiłaś :wink: )U Ciebie i tak był on do wymiany.
  • #3 2451090
    GSR
    Poziom 2  
    Jeju.Ale mi głupio
REKLAMA