logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3330 nie włącza się po wgraniu modyfikowanego FLS, jak naprawić?

i_punkt 21 Mar 2006 21:20 1269 6
REKLAMA
  • #1 2442043
    i_punkt
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam kolegów serwisantów...
    Problem jak w temacie polega na tym ze po wgraniu flasha telefon nie zyje.Od poczatku...Dostałem Nokie 3330 do zmieny softu na jakis z "bajerami"...Zassałem z niej FLS tak dla bezpieczenstwa...Nastepnym krokiem było wrzucenie do niej FLS modyfikowanego i niestety tel juz nie chce sie wlaczyc...
    Po całej operacji nie moge juz nic zrobic zadnym programem...Knok ani zaden inny nie chce nawet zczytac telefonu...
    Próba wrzucenia orginalnego flasha zakonczyła sie zanim sie zaczeła poniewaz na samiutkim początku wyskakuje komunikat z błedem....

Panowie pomóżcie mi go postawic ponieważ nie chce płacic świrowi bóg wie jakich pieniedzy za tego rupcia...

Za wszelkie uwagi i pomoc z góry serdecznie dziekuje...

Czekam na info.Jestem na gg 4362929....

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2442076
    lechu12
    Poziom 26  
    Ocena: 25
    A próbowałeś skasować flasha w knoku???
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2442128
    halinka1125
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Witam
    Otwierasz w rollisie zoltym folderem fubu
    Klikasz strzalke w dol
    klikasz na flash.
    Eeprom wgrywasz oddzielnie
    (Jak cos nie tak wgrywasz virgin eeprom od 5F)
    Rolisem 1.8 naprawiasz imei (change imei)
    Odpalsz rolisa 1,9 update faid, splocks. sfr i netmon:)
    I masz przerobionego.
    Nigdy nie wgrywaj calego flasha bo nie pojdzie
    Mcu i ppm a potem eeprom.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2443182
    i_punkt
    Poziom 12  
    I tu jest problem...Za każdym razem kiedy staram sie cokolwiek zrobic jakimkolwiek programem np. Knokiem wyskakuje mi komunikat "Cannot prepare phone"...
    Panowie czy da sie jeszcze postawic ten telefon??
  • #5 2443360
    ptasznikos
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    To spróbuj jeszcze geo flasherem. On zwykle radził sobie z trudnymi przypadkami. A bateria napewno jest naładowana?
  • REKLAMA
  • #6 2459914
    Zbycho9
    Poziom 20  
    Spróbuj wgrać mu czysty eprom a potem dopiero fls. Najlepiej orginalny. Spróbuj też przeczyścić styki do połączenia z kablem być może są zabrudzone. Sprawdz też baterie czy jest naładowana na full jeżeli masz możliwość to naładuj.
    Eprom i nowy soft powinen pomóc w tej sprawie a na przyszłość przed wgrywaniem takich nowości z bajerami zrób sobie backup wtedy unikniesz takich problemów. Spróbuj flasherem wgrać eproma i fls ja używam tego programu.
    Pozdrawiam
  • #7 2490814
    i_punkt
    Poziom 12  
    Dziękuje bardzo za każdą wskazówke...Telefon działa ale niestety ja nie potrafiłem go zrobić i oddałem go kumplowi z konkurencyjnego komisu.

Pozdrawiam

Zamykam temat

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Nokia 3330, który przestał się włączać po wgraniu modyfikowanego pliku flash (FLS). Po próbie wgrania softu z dodatkowymi funkcjami telefon nie reaguje, a programy serwisowe, takie jak Knok, zgłaszają błąd "Cannot prepare phone" i nie mogą odczytać urządzenia. Zalecane jest użycie programu Rollis do osobnego wgrywania MCU, PPM oraz EEPROM, przy czym EEPROM najlepiej wgrać oryginalny lub "virgin" z wersji 5F. Należy unikać wgrywania całego flasha naraz. Dodatkowo sugerowano użycie Geo Flashera, sprawdzenie styków kabla oraz pełnego naładowania baterii. Wgrywanie czystego EEPROM przed flashowaniem może pomóc w przywróceniu telefonu do życia. Ostatecznie telefon został naprawiony przez innego serwisanta, a temat został zamknięty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA