Tak- dokładnie. Chodzi mi o 2.1.
Kolumny też będę składał. Na 100% będą to dwudrożne kolumny w b-r (16 cm+kopółka i zwrotka I rzędu). Tym jednak będę zajmował się później. Na razie od narodzenia się mojego pomysłu powstało milion różnych pomysłów i koncepcji.
Jeśli będę wiedział, że zmieszczę się w kwocie odpowiedniej na moją kieszeń- koncepcje przerodzą się w rzeczywistość i będę powoli działał. Póki co... nadal nie dowiedziałem się orientacyjnej kwoty wykonania wzmacniacza o przybliżonych mocach.
Może żeby przybliżyć "klasę" potrzebnych mi podzespołów, powiem czego oczekuję od wzmacniacza.
-2 kanały na kolumnę:
Oczekuję czystości, przejrzystości i dobrej stereofonii. Marzę o dobrej separacji częstotliwości i nie zlewaniu się ich w jedność. Cieszyła by mnie dobra dynamika i może to dziwne, ale taka minimalna ostrość tweetera w zakresie powyżej 15 kHz. Chciałbym też, aby niezależnie od poziomu głośności dźwięk był wierny i.. nie wiem jak to ująć.. Chcę aby "oddychał swobodnie" i nie słychać było zmęczenia spowodowanego wysileniem końcówek. Na subbasie mi nie zależy, ponieważ i tak były by cięte w granicach 60Hz.
-kanał subwoofera:
No... Tutaj jestem nieco bardziej wymagający. Kocham bas i chciałbym, żeby była połączona miękkość basu, z jego potęgą i "tłustością". Zależy mi na dobrej kontroli, więc współczynniku tłumienia- przybywaj:). Dynamika to oczywiście podstawa. Chcę aby potrafiło zagrać z "przytupem" i głębią

Cokolwiek to znaczy... ;D.
To chyba na tyle. Wiem, że wiele zależy od zamontowanych głośników, zestrojenia obudowy, ale sam wzmacniacz powinien pozwolić głośnikom średniej klasy rozwinąć skrzydła
Pozdrawiam
Marcin